3,8 vivino

Barolo DOCG, I Leoni - Piemonte

250,00 kr
  • Køb 3 for 199.5 pr. fl. og spar 21%

 

'Løvernes konge'

Den sagnomspundende Barolo fra Piemonte på den mytiske drue Nebbiolo. Når tågen ligger sig dybt, omkransende de knudrede og gamle vinstokke, da er det sagnet om denne rødvin går fra generation til generation. Baroloen skal opdrages og først når den når en vis alder, kan du fortælle historien videre…..
Kongernes vin og vinens konge – Barolo! Fremstillet på den kraftfulde Nebbiolo-drue.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeKraftig, Tør
God TilLagrede Oste, Rødt Kød, Stærke Oste, Vildt
DruerNebbiolo
År2013
Alkohol14 %
Vivino3,8
Beskrivelse

Den nordvestitalienske region Piemonte, der ligger for foden af Alperne, er kendt for sine kvalitetsvine, og Barolo er den mest kendte af alle vinene fra Piemonte.


 

Hvad anmelderne siger

Årgang 2011 WineEnthusiast – 90 point (01-10-2014)

God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 38% mere.
 
Blandt top 10% af alle vine i regionen

 

I glasset
Vinen har en smuk teglstens rød farve med orange skær. Duften byder på kaffe, tobak og mint. En kraftfuld og samtidig fløjlsblød vin, som har potentiale til at gemmes, men efter en dekantering kan den nydes allerede nu.En fornem ledsager til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, kalv, lam og stærk ost. Serveringstemperatur 18-20°C.
Område og Producent
I et lille nøje afgrænset og bakket område, hvor landsbyen Barolo er centrum, ligger et areal på 1190 ha, der ejes af mere end 1200 vinavlere. Nebbiolo-druen stammer fra Piemonte og har sandsynligvis fået sit navn efter ordet nebbia, som betyder tåge. I oktober og november, hvor druerne skal høstes, rammes området af tåge, som skyldes, at fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere temperaturer og efterårståge med sig. Kombinationen af køligere temperaturer og tåge giver Nebbiolo-druerne en langsom modning.