nyhed

I - Gin - Nordisk Bryghus Allingåbro, Danmark

399,00 kr

Mit sigte har været at lave en gin med en god balance, der både kan drikkes ren og i drinks. Jeg har designet smag og duft, så de udvikler sig med enebærnoter, citrusnoter og til sidst blomster og står med en lang smag, siger Torkild.


Endvidere siger Torkild; Basis for ginen er den såkaldte wash, der er malt, sukker og vand, gæret op med en gærtype, der er specielt egnet til destillering. Dette foregår på mit bryggeri, med det samme grej, jeg brygger øl på. Det man er ude efter, er at kunne lave en forholdsvis smagsneutral alkohol ved brænding af washen.

Læs mere
Type Gin
cl 50
Land Dansk
Alkohol 45 %
Beskrivelse

Detaljer

 

"Torkilds Next"

Torkild Have er kendt viden om for at lave formidabel øl. Fra sit domicil i Allingåbro på djursland er han nu også begyndt at lave gin. 

Denne I Gin er nr. 2 i rækken af gin fra hans hånd. Denne er fadlagret og har taget fin smuk farve fra fadet. Ginnen er citrus dreven, da den er infuseret med citrus frugter. Lige som hans andre gin, bruger Torkild 20 forskellige "botanicals" til hans gin.

I glasset

Detaljer

Der er brugt 20 forskellige botanicals til ginen, både traditionelle: Enebær, koriander og forskellige citrus. Derudover er der f.eks. ude fra den store verden en del eksotiske krydderier, og fra de hjemlige himmelstrøg bl.a. gran, fyr, skovmærke, timian, klitrose og tang. Du kan med stor fornøjelse nyde ginnen alene eller med en smule vand, som fremhæver smagen mere. Hvis du fortrækker tonic, så brug en mild tonic, som eksempelvis en Oh Deer tonic fra Nordic Spirits, som er økologisk og dansk.
Område og Producent

Detaljer

Brændingen foregår på Brænderiet Enghaven i Mellerup, ca 10 kilometers kørsel og 3 minutters færgetur fra Nordisk Bryghus, der ligger i Allingåbro. Den første brænding giver en ca. 88-90% alkohol. Denne vandes ned til 50% alkoholstyrke og brændes igen, denne gang med de botanicals, jeg omhyggeligt har valgt for at få den smag og duft, jeg ønsker. Ved 2. brænding kommer jeg med disse botanicals, der har ligget i blød i alkohol natten over på mit bryggeri. Jeg er selv med ved 2. brændingen, da jeg gerne vil smage mig frem til, hvornår balancen føles rigtig mellem de de forskellige smagskomponenter, der jo frigives gradvist, efterhånden som brændingen skrider frem. Her lægges det såkaldte snit. Efter 2. brænding vandes ginen ned til færdig styrke og lægges på tank i mindst 1 måned. Det gør smagen blødere.