Hernö Gin - Swedish Elegance - 20 cl. - Sverige

295,00 kr

 


'Gul og blå miniput'


Her fra det kolde nord, kommer denne økologiske perle af en svensk gin. Den er frisk, klar, sprød af enebær og tydelig citrus leverer Hernö Swedish Excellence Gin en af de bedste Gin til dato.

Læs mere
Type Gin
cl 20
Land Sverige
Alkohol 40 %
Beskrivelse

Detaljer

   Gin i absolut topklasse. Måske verdens bedste gin bliver lavet højt mod nord.

I glasset

Detaljer

Hernö Gin er en rund og afbalanceret London Dry gin, med karakter af enebær, friske citrus noter og en blomstret kompleksitet, som gør denne gin nem at nyde ren. Alle Hernö gin kun fortyndet med kildevand fra egen brønd, ikke med nedkølet filtrer. Hernö bruger otte nøje udvalgte botanicals fra hele verden, alle certificeret økologiske. Enebær fra Ungarn, korianderfrø fra Bulgarien, Citron skrællet i hånden, og Lingon bær fra Sverige. Meadowsweet fra England, sort peber fra Indien, Cassia fra Indonesien og frisk vanilie fra Madagaskar. Hernö Gin blev udgivet den 1. december 2012. I foråret 2013 deltog ginnen i Global Gin Masters for første gang og vandt to guldmedaljer med hjem. I slutningen af 2013 var Hernö Gin den mest prisvindende gin i Europa og destilleriet modtog også Gin Grand Master 2013 og igen 2015. I 2016 vandt de prisen The World’s Best Gin & Tonic.
Område og Producent

Detaljer

Destilleriet ligger godt 400 kilometer nord for Stockholm i den lille by Dala, lidt uden for Härnösand. Destilleriet startede op i en lille rødmalet bygning, godt femten meter fra Jons eget hus. Her installerede han i maj 2012 destilleriets første destillator; en lille, tysk, 250-liters kobberdestillator til produktion af destilleriets produkter. Udviklingen af Hernö Gins første produkt, Hernö Swedish Excellence Gin, tog godt 3,5 måneder at udarbejde. I dag er selv samme grundopskrift med de otte botanicals stadig det grundlæggende dna i alle Hernös ginner. De tæller traditionelle gin botanicals som enebær, korianderfrø, kassiabark, sort peber og citronskal, men også mere utraditionelle botanicals som vanilje, tyttebær og mjødurt – der alle er økologiske, selvfølgelig. Men en vinderopskrift kræver også en vindermetode, og i dette tilfælde er der tale om en lettere arbejdskrævende vindermetode. Til at starte med bliver den neutrale alkohol fra økologisk hvede destilleret alene i destillatoren – hvilket reelt set gør første fase til en vodkaproduktion. Derefter udblødes enebær og korianderfrø i den nydestillerede vodka i 18 timer, hvorefter det redestilleres sammen med de øvrige seks botanicals. Efterfølgende hviler ginkoncentratet i tre måneder for til sidst at blive fortyndet med kildevand fra destilleriets egen kilde, flasket og forseglet af destilleriets postproduktionshold – Jons mor og far. Resultatet er ikke til at tage fejl af. Jon Hillgrens første gin er som at stå i en nordsvensk nåleskov en frostklar vintermorgen. Frisk, klar og blød med fremtrædende noter af krystalklar enebær, frisk citronskal, en nedtonet peberkrydderi og selvfølgelig ginnens signaturnote med den blomstersøde mjødurt. Uddrag af interview i enverdenafgin.com