nyhed

Gran Clos, Solluna, Priorat 2012

99,95 kr

 


"Los Buenos"


Katalaneren kan lave brød fra sten, men manden fra Priorat laver vin. 

Et dusin kilometer ind i landet fra Middelhavet i den spanske provins Catalunya (Catalonien). Priorat er en lille forhøjet vinregion delvist omgivet af en mur af bjerge. Landskabet er robust og karakteriseres af dramatiske stenflader, fyrreskove og stenbyggede landsbyer, hvoraf mange er præget af mellemøstlig arkitektur eller kendetegnet ved ejendommelig folkekunst og skikke. 


OBS: Vanvittig pris :-)

Læs mere
TypeRødvin
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
FyldeBlød og Rund, Frisk, Fyldig, Tør
druerCarinena, Garnacha, Merlot
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2012
Alkohol14,5 %
Vivino3,8
Beskrivelse

Detaljer

I det lille, isolerede vindistrikt Priorat laves nogle af de mest fantastiske spanske rødvine og er derfor en af de tre vigtigste vinregioner i Spanien. Helt på linie med Rioja og Ribera del Duero

Priorat-vine laves tit i en blanding af druerne Garnacha og Cariñena. Disse druer har man også brugt til denne vin og samtidig er der kommet 1/4 del Merlot drue i for at blødgøre vinen. Solluna får 10 måneder på fad før den komme rpå flaske.

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin
I glasset

Detaljer

Silkeagtig tekstureret vin med struktur og elegance. Modenfrugtsmag, men frisk med toner af kaffe og mynte, krydderier og mineral, fyldig og velafbalanceret med afrundede tanniner
Område og Producent

Detaljer

Bodega Gran Clos har 32 hektar af de fineste vinmarker i Priorat, hvor de ældste vinstokke er over 100 år gamle. De blev for nylig bedømt # 1 winery i en blind prøvesmagning blandt top anmeldere, sommeliers og internationale dommere. Josep Angel Mestre er husets winemaker. Familien Mestre har produceret vin i Priorat-regionen i over 50 år, og det var hans intense kærlighed til sit omkringliggende landskab og en interesse i vinfremstilling, der fik Josep Angel til at begynde at studere både vinavl og enologi i en meget tidligt alder.Uddannet inden for landbrugs- og teknologisk teknik og enologi har Josep Angel en dyb forståelse for de to vigtigste faktorer for vinfremstilling: vinavl og kemi. Mens hans grad kommer fra den prestigefyldte University Roveria og Virgili, den vigtigste skole Enologi i Catalunya, har Josep Angel også studeret vinfremstilling i Frankrig og deltog i en lang række internationale tekniske konferencer om de nyeste teknikker i erhvervet.