Glengoyne, 21 Years, Highland Single Malt

1.025,00 kr

 

'Runrig'

Balanceret og vedvarende med noter af honning, sherry, karamel og kanel. En whisky i en klasse helt for sig og en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for. En subtil og kompleks whisky, som har bevaret alle de delikate aromaer og smagsstoffer fra malten. Alder er et klart kvalitetsstempel og det gælder bestemt også hos denne skønne whisky, der på alle måder er i særklasse. En stor oplevelse!

Indhold i CL70
TypeWhisky
LandScotland
OmrådeHighland
Alkohol43 %
Duft

En dyb kobberfarvet whisky, med smukke gyldne reflekser. Duften byder på modne røde æbler, karamel, sherry og krydderi.

Smag

Glengoyne 21 Y.O. er tyktflydende og fyldig i munden og byder på en smag af sherry, honning og egetræ, der udvikler sig og slutter med dejlig og imødekommende kanel.

Eftersmag

Eftersmagen er lang, krydret varm og dejlig tør.

Beskrivelse

Det over 175 år gamle skotske Highland destilleri bruger ”Golden Promise” Malt, som er kendt for sit meget lave udbytte og utrolig høje kvalitet.
Til forskel fra de fleste ”Single Malt” Whiskys har Glengoyne bevaret essensen af maltsmagen ved at lufttørre byggen i stedet for at tørre med røg fra tørv.
Whiskyen er baseret på prisvindende malt og er et produkt af utraditionelle processer, bemærkelsesværdige ingredienser samt stolthed og passion hos de personer, der er involveret i produktionen af denne skønne whisky.

Se en skæg anmeldelse HER


 Glengoynes hjemmeside

Område og Producent

Glengoyne, der er et af de fornemmeste destillerier i Skotland for ikke at sige i verden, ligger i en dal fyldt med træer nær en lille flod, der løber ud i den kendte flod Loch Lomond lidt uden for Glasgow i det vestlige Skotland. Glengoyne har sit navn fra ”Glen Guin” og er en af de førende producenter af Premium Malt Whisky i verden. Whiskyen fremstilles efter gamle stolte traditioner.

Glengoyne fik sin licens i 1833 og er klassificeret som et Highland destilleri, selvom det ligger lige på grænsen. Destilleriet har haft skiftende ejere, men det har ikke haft betydning for den unikke og særegne whisky, der her produceres. De gamle metoder, der bruges, er overleveret fra generation til generation for at holde fast i skabelsen af en kompleks whisky med delikate smagsoplevelser, der til fulde får lov at komme til live i de endelige produkter. Produktet: Det over 175 år gamle skotske Highland destilleri bruger ”Golden Promise” Malt, som er kendt for sit meget lave udbytte og utrolig høje kvalitet.

Til forskel fra de fleste ”Single Malt” Whiskys har Glengoyne bevaret essensen af malt smagen ved at lufttørre byggen i stedet for at tørre med røg fra tørv. Whiskyen er baseret på prisvindende malt og er et produkt af utraditionelle processer, bemærkelsesværdige ingredienser og den stolthed og passion, der ligger hos de personer, der er involveret i produktionen af denne skønne whisky. Resultatet er en subtil og kompleks whisky, som har bevaret alle de delikate aromaer og smagsstoffer fra malten. Hos Glengoyne er destilleringen langsommere end noget andet sted i Skotland, og whiskyen lagrer på særligt udvalgte sherryfade.