3,8 vivino

Giorgio Gieco, Malbec, Mendoza

119,00 kr

 

'Don´t cry for me'

Hvis du har lyst til at blive vingårdsejer i Argentina, findes der stadig meget jord og til billige penge. Kom i gang med din Malbec og nyd udsigten til de snedækkede Andesbjerge….

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandArgentinsk
OmrådeMendoza
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
God TilGrillede retter, Rødt Kød
DruerMalbec
År2014
Alkohol15 %
Vivino3,8
tabs-icon1 Duft

Vinen fremstår med en intens rubinrød farve med lilla nuancer. I duften finder man friske røde frugter som blommer og kirsebær med bløde noter af krydderier.

tabs-icon2 Smag

I munden er vinen behagelig og frugtrig med bløde og delikate tanniner.

Beskrivelse

Bodega LDV – Giorgio Gieco er et ungt og dynamisk familieforetagende i Mendoza, som forvaltes af Devalle Gieco-familien.
Grundlæggeren Francisco A. Calise, som var en italiensk immigrant, ejede i 1940’erne store områder med vinmarker og oliven samt en stor vingård i Vistalba.

Malbec-druerne til denne rødvin selekteres i hånden, og gæringen foregår på rustfrie ståltanke ved 22-24°C.
Når gæringen er forbi, lagres vinen 8 måneder i rustfrie ståltanke, hvoraf 20% af vinen er i kontakt med franske egestave.
Herefter modner vinen yderligere 9 måneder på flaske, inden den frigives til salg.

www.bodegaleonardodv.com/

Hvad anmelderne siger

Årgang 2014 - 2016 Decanter World Wine Awards: Bronze og 89 point

Område og Producent

I begyndelsen af det 21. århundrede, besluttede en del af hans efterkommere, Devalle Gieco-familien, at gå i farfarens fodspor. De plantede bl.a. nye vinstokke på familiens 16 hektar store vinmarker med hhv. Malbec, Cabernet Franc, Petit Verdot og Tannat. Bodega LDV – Giorgio Gieco producerer i dag vine af meget høj kvalitet. Mendoza er en semi-øde område med varme somre og kolde vintre. Nedbøren overstiger kun sjældent 200 mm om året. Jorden er leret med stenet undergrund, hvilket favoriserer god dræning. Her skinner solen mere end 300 dage om året, men med en beliggenhed mere end 1000 meter over havet er der en god kølighed i området samt stor forskel på nat- og dagtemperatur, hvilket tilfører druerne mere intensitet og nerve. Mendoza city er en pulserende og moderne by, som ligger næsten 800 m over havets overflade. Byen og vinområdet, producere 70 % af Argentinas vin !!.