3,6 vivino

Gewürztraminer - Orschwiler - Alsace

95,00 kr

 

'Den du elsker at hade'

 Sødmefuld og balanceret Gewürztraminer, der byder på honning, litchi og kandiseret frugt. En oplagt ledsager til lidt kraftigere fiskeretter, for eksempel thaimad eller til ostebordet.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeAlsace
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Sød
DruerGewurztraminer
God TilBløde Oste, Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2014
Alkohol13 %
Vivino3,6
Duft

Gewürztraminer fra Orschwiller er intens gylden i glasset med dybe gule strejf. Duften oser af honning og litchi.

Smag

I munden er vinen sød uden at være oversød, dejlig rund og flot balanceret. Smagen domineres af honning, kandiseret frugt og lidt citrus.

Eftersmag

Eftersmagen er lang og vedvarende med en elegance der sjældent findes i denne type vine.

Beskrivelse

I vinene fra producenten i Orschwiller fremelskes hel ren frugt ved at høste druerne i perfekt modenhed. Behandlingen af druerne i kælderen foregår efter moderne metoder med kølig gæring og ingen lagring på fad, men på store rustfrie ståltanke. Denne proces følges for at bibeholde druens karakter i den enkelte vin.

Område og Producent

Alsace er kendt for sine friske elegante vine. Vine som vi i Danmark altid har foretrukket som vores sommervine, i haven, på frokostbordet eller til f.eks. fisk og skalddyr. Det smukke vindistrikt strækker sig fra Strassbourg i nord mod syd til Mulhouse. Området afgrænses af Rhinen mod øst og mod vest af den lave bjergkæde Vogeserne, der beskytter området mod den fugtige vestenvind. Alsace er fra nord til syd ca. 130 km langt, dets bredde varierer fra kun få hundrede meter til et par kilometer. Vinmarkerne strækker sig op ad Vogeserne fra 400 til 600 meter over havets overflade.

Orschwiller fremelsker den hele rene frugt i druerne, som høstes ved perfekt modenhed. Behandlingen af druerne i kælderen foregår efter moderne metoder med kølig gæring og ingen lagring på fad, men på store rustfrie ståltanke. Denne proces følges for at bibeholde druens karakter i den enkelte vin.