Gavekasse med 1 fl. Bornholms gin + 2 fl. bornholms mosteri

450,00 kr

 

"The high class gift"

Hvilken vidunderlig gave. Bornholms gin fra Martin Kofod og vidunderlig most fra Bornholms Mosteri. En kombination, hvor du kan bruge 2 dele gin og 10 dele most, masser af is og lidt citrusskal. SÅDAN

TypeGin
LandDansk
Beskrivelse

Vi elsker Martins vidunderlige gin og den måde hans tilgang til sit virke afspejler sig i hans produkter. Vi elsker også Bornholms Mosteri, som med deres kvalitetsmoste og sociale tilgang er med til at deres moste smager lidt bedre.

Her har vi bragt dem sammen i en flot flot gavekasse, som du kun skal give væk til de bedste.

TIP: Køb Martin Kofods bornholmske gin og en fl. Rabarber og brug 1/2 af hver med masser af is. Så har du "The DK"

Se en superfin video HER

Se deres Facebookside HER og deres hjemmeside HER

Område og Producent

Martin Skriver:

Østersøens Brænderi – Baltic Sea Distillery er et lille håndværksdestilleri beliggende i det gamle slagteri ved Torvehal Bornholm i Rønne. Her producerer jeg små partier af kvalitetsspiritus, alt inspireret af den bornholmske natur.

Jeg lægger stor opmærksomhed i hver eneste flaske som, hver især bærer et individuelt håndskrevet nr. I alle produkter er der er lang tids tanker og eksperimentering før endelig frigivelse ligesom kun de allerbedste ingredienser får lov at blive en del af produkterne. Jeg laver udelukkende små partier for at have tid og overskud til eksperimenter og indsamling af urter fra naturen.

Historien om Østersøens Brænderi starter for en del år siden, hvor jeg efter mange års interesse for eksklusiv spiritus, fik en drøm om at genskabe traditionen omkring de små bornholmske brænderier, som indtil for godt 100 år siden lå rundt omkring på øen. I starten af 2017 udlevede jeg drømmen og oprettede det lille håndværksdestilleri Østersøens Brænderi – Bornholms Destilleri.

Beliggende på Bornholm har jeg en uudtømmelig ressource af inspiration i den fantastiske natur øen er så kendt for. Jeg nyder og er konstant nysgerrig på at producere kvalitetsspiritus i små eksklusive partier med respekt for traditionerne. Alt min spiritus bliver destilleret på Bornholm i min pot still “Lilly” opkaldt efter min datter. “Lilly” er et destillationsapparat med en kedel på ca 200 liter i stand til at frembringe de mest fantastiske dråber. \Martin Hintze Seremet Kofoed.

0BA05999-979E-491E-8478-5950D803D1CB-768x1024

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På Bornholms Mosteri fremstilles økologisk saft og most, der smager dejligt og samtidig skaber jobs til socialt udsatte. Folkene bag sætter en ære i at rendyrke råvarens originale smag samt fremelske potentialet – naturligt såvel som menneskeligt.

Kernen er ansvar

Udefra ligner mosteriet nok mest af alt en fiskefabrik, som det ligger der tilbagelænet på Rønne havn. Og det er faktisk også præcis, hvad det plejede at være, men da sildene forsvandt, blev det enden for fiskefabrikken og starten på Bornholms Mosteri. Indenfor hakker, snitter, presser, kvaser, tapper og pakker man løs. Der smages stikkelsbær med et strejf af bitterhed og der arbejdes intenst til duften af nypressede æbler. Man arbejder nænsomt med vinrabarberens langstrakte stilke og smager sæsonens sødmefyldte eller syrlige særpræg. Ambitionen er at minimere sukkeret for at skabe en autentisk og uspoleret smagsoplevelse, mens kunstige tilsætningsstoffer helt er udelukket.

Smagen vægtes altid højest
Vinrabarberne har rødder på Fyn. Bær og blomster plukkes i det øvrige Danmark og de nærmeste nabolande. De bornholmske æbleplantager er ikke økologisk certificerede, men der sprøjtes ikke, og der findes en drøm om at blive selvforsynende med bornholmske bær og æbler.

Kernen i Bornholms Mosteri er ansvar. Over halvdelen af medarbejderstaben består af psykisk sårbare borgere, og forpligtigelsen er fortsat at skabe beskæftigelsesmuligheder for socialt udsatte på Bornholm. I dag drives mosteriet ved hjælp af Bodil, Mark, Michael, Kristoffer, Jacob, Pia, Birgit, Lisbeth, Karina og mange flere. De er deres vigtigste råvarer.

Smag for socialt ansvar
Bornholms Mosteri er oprindeligt startet som et kommunalt beskæftigelsesprojekt i 2006, men blev i juni 2013 overtaget af to bornholmske virksomheder – Michelin-restauranten Kadeau og fiskerivirksomheden Espersen. Overtagelsen er sket for at fastholde de nuværende medarbejdere i mosteriet, udvikle virksomheden yderligere og skabe endnu flere beskæftigelsesmuligheder for udsatte personer.

I juni 2015 blev ejerkredsen udvidet med yderligere to aktionærer – den ligeledes bornholmske fiskerivirksomhed Ocean Prawns samt Den Sociale Kapitalfond, der siden privatiseringen i 2013 desuden har været långiver for Bornholms Mosteri og løbende bidraget med kompetencer og viden i forhold til vores sociale ansvar.