3,1 vivino

Gaia Winery - Ritinitis Nobilis - Retsina - Nemea

85,00 kr

 

"The Ancient"

Gaia-vineriet er det moderne Grækenland. Udsøgte vinmarker på fastlandet og på Santorini, fokus på indfødte druesorter og respekt for årtusinders vintradition. Kodeordene er renhed, typicitet og harmoni. Yannis, Leon og Christina er kustoder i gammel græsk vinkultur og støver den af så den skinner som ny. Kun i Grækenland produceres vine med harpiks tilsat. En måde man brugte i gamle dage til at kunne konservere vinen.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandGræsk
OmrådePeloponnes
DruerRoditis
God TilAperitif, Fed Fisk, Fisk, Salat
Alkohol12 %
Vivino3,1
tabs-icon1 Duft

Sommer og sol og Harpiks. Nyd den sammen med en ægte græsk salat

tabs-icon2 Smag

Retsina-vin med en farve af hvide gule og grønne nuancer. En forfriskende vin afbalanceret perfekt mellem fyr og druer, dens citrusudtryk balancere sammen med den aromatiske harpiks.

Beskrivelse

I definering af Retsina-vin i en ny kvalitetskontekst, har man omhyggeligt valgt druer af Roditis-sorten, der vokser på bakkerne omkring Nemea i Korinthos. Kombinationen af ​​disse lavtydende druer med state-of-art vinfremstillingsteknologi og en omhyggeligt beregnet mængde harpiks fra Pinus Halepensis-sorten af ​​fyrretræ opnåes en ideel balance.

Se mere fra vingården

 

Område og Producent

Det Ægæiske Havs historie - hviskende de gamle hemmeligheder i det græske land har været, at komme rundt om i verden med de mest berømte græske sorter de sidste år med navnet GAIA-vine. Dette blev opnået med folkets uddannelse og lidenskab.

GAIA Wines blev grundlagt i 1994 af Yiannis Paraskevopoulos (Landbrugsforsker og Ph.d. i Enologi fra University of Bordeaux II) og Leon Karatsalos (Landbruger).

Begge er de ideelle eksempler på den græske tankegang for at rejse og få viden og erfaring - karakteristika overført til produktionen af ​​deres vine - med det formål at tilbyde alle vinelskere verden over, det bedst mulige resultat på deres egen måde:

"Vores grundlæggende mulighed var at installere vores vingårde i de to vigtigste vindyrkningsområder i Grækenland, Santorini og Nemea, og at producere konkurrencedygtige vine af høj kvalitet." - Yiannis Paraskevopoulos

"Vi forventer, at folk læser etiketterne i Gaia Wines for at forstå denne provokerende idé, som var vores drivkraft, og forbliver altid det samme: at udforske dybt grænserne for de græske sorter, hvilket gør dem velkendte over hele verden." - Leon Karatsalos

Vingården blev bygget i 1997 i hjertet af Koutsi, Nemea i en højde af 550m. Valget af placeringen af ​​deres vinstokke var afhængig af placeringen af ​​deres vingård. Så man valgte Koutsi, som har lavere udbytte end de andre dele af Nemea i kombination med chalky, god dræningsjord og kølige temperaturer. Man er stærkt overbeviste om, at Agiorgitiko druer dyrket i Koutsi har højere kvalitet end resten af ​​Nemea og er ideel til produktion af højekstrakterede vine, som er lagret i egefade.

Deres vingård i Koutsi er en moderne industribygning med storslået udsigt over sletterne af Nemea og dalen af ​​Asopos-floden, omkring 250m nedenfor.

Dens kapacitet er 3.060 hl vin, og udstyr og kvalitetskontrol giver oenologen mulighed for at producere kvalitetsvine. Yiannis Paraskevopoulos og hans team forvalter hvert trin i vinfremstillingsprocessen med det ene formål at producere kun topkvalitetsvine. Vingården arbejder strengt i overensstemmelse med internationale standarder for ISO 22.000 kvalitetsgaranti.

Vingården er åben for besøgende hele året efter aftale.

SE MERE HER