3,8 vivino

Gaia Winery - Monograph - Moschofilero - Nemea

75,00 kr

 

"Seek the Greek"

Gaia-vineriet er det moderne Grækenland. Udsøgte vinmarker på fastlandet og på Santorini, fokus på indfødte druesorter og respekt for årtusinders vintradition. Kodeordene er renhed, typicitet og harmoni. Yannis, Leon og Christina er kustoder i gammel græsk vinkultur og støver den af så den skinner som ny.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandGræsk
OmrådeNemea
FyldeFrisk, Let, Tør
DruerMoschofilero
God TilAperitif, Fisk, Lyst Kød
År2017
Alkohol12 %
Vivino3,8
Duft

Moschofilero-druen er svagt rosa, hvilket indikerer en krydret, duftrig saft, som her i mere end enhalv kilometers højde giver sig til udtryk i friske rosenblade, limeskal og grape.

Smag

Frisk og super behagelig, med en note af havens blomster

Eftersmag

Den friske eftersmag er mellemlang og vil blive forstærket når den drikkes med mad.

Beskrivelse

MONOGRAPH vinene og her den hvide bringer vinelskere en mere tilgængelig og venlig side af nogle af de mest udsøgte druesorter der findes i Grækenland og det sydlige middelhavs område.

 Det arkadiske plateau er på 700 m højde og giver druen Moschofilero den aromatiske intensitet, såvel som den syregrad, der kræves for at lave denne ungdommelige og behagelige vin.

 Se mere fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
 Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Område og Producent

Det Ægæiske Havs historie - hviskende de gamle hemmeligheder i det græske land har været, at komme rundt om i verden med de mest berømte græske sorter de sidste år med navnet GAIA-vine. Dette blev opnået med folkets uddannelse og lidenskab.

GAIA Wines blev grundlagt i 1994 af Yiannis Paraskevopoulos (Landbrugsforsker og Ph.d. i Enologi fra University of Bordeaux II) og Leon Karatsalos (Landbruger).

Begge er de ideelle eksempler på den græske tankegang for at rejse og få viden og erfaring - karakteristika overført til produktionen af ​​deres vine - med det formål at tilbyde alle vinelskere verden over, det bedst mulige resultat på deres egen måde:

"Vores grundlæggende mulighed var at installere vores vingårde i de to vigtigste vindyrkningsområder i Grækenland, Santorini og Nemea, og at producere konkurrencedygtige vine af høj kvalitet." - Yiannis Paraskevopoulos

"Vi forventer, at folk læser etiketterne i Gaia Wines for at forstå denne provokerende idé, som var vores drivkraft, og forbliver altid det samme: at udforske dybt grænserne for de græske sorter, hvilket gør dem velkendte over hele verden." - Leon Karatsalos

Vingården blev bygget i 1997 i hjertet af Koutsi, Nemea i en højde af 550m. Valget af placeringen af ​​deres vinstokke var afhængig af placeringen af ​​deres vingård. Så man valgte Koutsi, som har lavere udbytte end de andre dele af Nemea i kombination med chalky, god dræningsjord og kølige temperaturer. Man er stærkt overbeviste om, at Agiorgitiko druer dyrket i Koutsi har højere kvalitet end resten af ​​Nemea og er ideel til produktion af højekstrakterede vine, som er lagret i egefade.

Deres vingård i Koutsi er en moderne industribygning med storslået udsigt over sletterne af Nemea og dalen af ​​Asopos-floden, omkring 250m nedenfor.

Dens kapacitet er 3.060 hl vin, og udstyr og kvalitetskontrol giver oenologen mulighed for at producere kvalitetsvine. Yiannis Paraskevopoulos og hans team forvalter hvert trin i vinfremstillingsprocessen med det ene formål at producere kun topkvalitetsvine. Vingården arbejder strengt i overensstemmelse med internationale standarder for ISO 22.000 kvalitetsgaranti.

Vingården er åben for besøgende hele året efter aftale.

SE MERE HER