3,3 vivino

Gaia Winery - Monograph - Agiorgitiko - Nemea

75,00 kr

 

"Greek freak"

Gaia-vineriet er det moderne Grækenland. Udsøgte vinmarker på fastlandet og på Santorini, fokus på indfødte druesorter og respekt for årtusinders vintradition. Kodeordene er renhed, typicitet og harmoni. Yannis, Leon og Christina er kustoder i gammel græsk vinkultur og støver den af så den skinner som ny.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandGræsk
OmrådeNemea
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerAgiorgitiko
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2016
Alkohol13,5 %
Vivino3,3
Duft

Relativt kompleks for sin ungdom, svinger aromaer mellem pærer, granatæbler og butterscotch.

Smag

Særlig glat smag med bløde tanniner

Eftersmag

Frugtagtig eftersmag

Beskrivelse

MONOGRAPH vinene og her den røde bringer vinelskere en mere tilgængelig og venlig side af nogle af de mest udsøgte druesorter der findes i Grækenland og det sydlige middelhavs område

For vingårdens Monograph Agiorgitiko vælger de Agiorgitiko druer fra bakkerne omkring Nemea. Udbyttet fra deres ret så bjergrige vinmarker i en højde på 500 m er forholdsvis lavt og overstiger aldrig 12 000 kg pr. Hektar. Agiorgitiko er Grækenlands mest udbredte røde drue. Ikke nem at dyrke, men oppe i højderne som her, hvor vi er over en halv kilometer over havoverfladen, giver den smukke druer, ikke stort større en blåbær og med tykt skind, 

Med den omhyggelige vinfremstilling i den moderne vingård i hjertet af vinmarkerne opnås en kompleks og behagelig rødvin, der er karakteriseret ved en rødlilla farve, aromaer af medium intensitet, unik klarhed og finesse.

Se mere til Vingården HER

Område og Producent

Det Ægæiske Havs historie - hviskende de gamle hemmeligheder i det græske land har været, at komme rundt om i verden med de mest berømte græske sorter de sidste år med navnet GAIA-vine. Dette blev opnået med folkets uddannelse og lidenskab.

GAIA Wines blev grundlagt i 1994 af Yiannis Paraskevopoulos (Landbrugsforsker og Ph.d. i Enologi fra University of Bordeaux II) og Leon Karatsalos (Landbruger).

Begge er de ideelle eksempler på den græske tankegang for at rejse og få viden og erfaring - karakteristika overført til produktionen af ​​deres vine - med det formål at tilbyde alle vinelskere verden over, det bedst mulige resultat på deres egen måde:

"Vores grundlæggende mulighed var at installere vores vingårde i de to vigtigste vindyrkningsområder i Grækenland, Santorini og Nemea, og at producere konkurrencedygtige vine af høj kvalitet." - Yiannis Paraskevopoulos

"Vi forventer, at folk læser etiketterne i Gaia Wines for at forstå denne provokerende idé, som var vores drivkraft, og forbliver altid det samme: at udforske dybt grænserne for de græske sorter, hvilket gør dem velkendte over hele verden." - Leon Karatsalos

Vingården blev bygget i 1997 i hjertet af Koutsi, Nemea i en højde af 550m. Valget af placeringen af ​​deres vinstokke var afhængig af placeringen af ​​deres vingård. Så man valgte Koutsi, som har lavere udbytte end de andre dele af Nemea i kombination med chalky, god dræningsjord og kølige temperaturer. Man er stærkt overbeviste om, at Agiorgitiko druer dyrket i Koutsi har højere kvalitet end resten af ​​Nemea og er ideel til produktion af højekstrakterede vine, som er lagret i egefade.

Deres vingård i Koutsi er en moderne industribygning med storslået udsigt over sletterne af Nemea og dalen af ​​Asopos-floden, omkring 250m nedenfor.

Dens kapacitet er 3.060 hl vin, og udstyr og kvalitetskontrol giver oenologen mulighed for at producere kvalitetsvine. Yiannis Paraskevopoulos og hans team forvalter hvert trin i vinfremstillingsprocessen med det ene formål at producere kun topkvalitetsvine. Vingården arbejder strengt i overensstemmelse med internationale standarder for ISO 22.000 kvalitetsgaranti.

Vingården er åben for besøgende hele året efter aftale.

SE MERE HER