- Beskrivelse
MONOGRAPH vinene og her den røde bringer vinelskere en mere tilgængelig og venlig side af nogle af de mest udsøgte druesorter der findes i Grækenland og det sydlige middelhavs område
For vingårdens Monograph Agiorgitiko vælger de Agiorgitiko druer fra bakkerne omkring Nemea. Udbyttet fra deres ret så bjergrige vinmarker i en højde på 500 m er forholdsvis lavt og overstiger aldrig 12 000 kg pr. Hektar. Agiorgitiko er Grækenlands mest udbredte røde drue. Ikke nem at dyrke, men oppe i højderne som her, hvor vi er over en halv kilometer over havoverfladen, giver den smukke druer, ikke stort større en blåbær og med tykt skind,
Med den omhyggelige vinfremstilling i den moderne vingård i hjertet af vinmarkerne opnås en kompleks og behagelig rødvin, der er karakteriseret ved en rødlilla farve, aromaer af medium intensitet, unik klarhed og finesse.
Se mere til Vingården HER
- Område og Producent
Det Ægæiske Havs historie - hviskende de gamle hemmeligheder i det græske land har været, at komme rundt om i verden med de mest berømte græske sorter de sidste år med navnet GAIA-vine. Dette blev opnået med folkets uddannelse og lidenskab.
GAIA Wines blev grundlagt i 1994 af Yiannis Paraskevopoulos (Landbrugsforsker og Ph.d. i Enologi fra University of Bordeaux II) og Leon Karatsalos (Landbruger).
Begge er de ideelle eksempler på den græske tankegang for at rejse og få viden og erfaring - karakteristika overført til produktionen af deres vine - med det formål at tilbyde alle vinelskere verden over, det bedst mulige resultat på deres egen måde:
"Vores grundlæggende mulighed var at installere vores vingårde i de to vigtigste vindyrkningsområder i Grækenland, Santorini og Nemea, og at producere konkurrencedygtige vine af høj kvalitet." - Yiannis Paraskevopoulos
"Vi forventer, at folk læser etiketterne i Gaia Wines for at forstå denne provokerende idé, som var vores drivkraft, og forbliver altid det samme: at udforske dybt grænserne for de græske sorter, hvilket gør dem velkendte over hele verden." - Leon Karatsalos
Vingården blev bygget i 1997 i hjertet af Koutsi, Nemea i en højde af 550m. Valget af placeringen af deres vinstokke var afhængig af placeringen af deres vingård. Så man valgte Koutsi, som har lavere udbytte end de andre dele af Nemea i kombination med chalky, god dræningsjord og kølige temperaturer. Man er stærkt overbeviste om, at Agiorgitiko druer dyrket i Koutsi har højere kvalitet end resten af Nemea og er ideel til produktion af højekstrakterede vine, som er lagret i egefade.
Deres vingård i Koutsi er en moderne industribygning med storslået udsigt over sletterne af Nemea og dalen af Asopos-floden, omkring 250m nedenfor.
Dens kapacitet er 3.060 hl vin, og udstyr og kvalitetskontrol giver oenologen mulighed for at producere kvalitetsvine. Yiannis Paraskevopoulos og hans team forvalter hvert trin i vinfremstillingsprocessen med det ene formål at producere kun topkvalitetsvine. Vingården arbejder strengt i overensstemmelse med internationale standarder for ISO 22.000 kvalitetsgaranti.
Vingården er åben for besøgende hele året efter aftale.