- Beskrivelse
Den omhyggeligt udvalgte modne og kvalitative Assyrtiko drue kommer udelukkende fra Pyrgos vingård, hvilket begrunder sin store aromatiske karakter.
Efter at have gennemgået 12 timers kontakt med drueskindet, overføres mosten til små ståltanke og derefter i nye 225lt franske og amerikanske egetræsfade og akacie tønder. Temperaturen får lov til at stige naturligt uden at man foretager sig noget. Fra det tidspunkt overdrager moderne teknologi stafetten til traditionel vinfremstilling.
De vilde gærstammer, der hersker, er dem der til sidst bestemmer vinens karakter.
I hver tank og tønde sker der noget forskelligt. Efter afslutningen af gæringen vælges kun de tanke og tønder, som ifølge deres ekspertise hæver Assyrtiko til nye niveauer af kvalitet.
Udfordringen i produktionen af ASSYRTIKO BY GAIA-WILD FERMENT er, at der hvert år opdages en ny dimension af denne mangfoldige druesort.
Denne selvplantede vingård med Assyrtiko druer som er 70-80 år, med et særligt lavt udbytte. Jorden er meget lidt frugtbar og aldrig blevet inficeret af phylloxeralusen. Alle disse elementer i kombination med en af de ædle hvide druesorter i Middelhavet, den indfødte Assyrtiko, skaber sjældne, dyrebare og unikke vine.
Et særligt træk ved de fleste Assytiko fra Santorini er, at de på trods deres hvide farve opfører sig som røde vine! Opbevar vinen i 2-3 år under passende kælderforhold og temperatur 12 o -14 o C, og den vil gennemgå dybe forandringer.
Se en dejlig video fra præcis den vinmark hvor denne vin kommer fra HER
Se mere fra vingården HER
- Hvad anmelderne siger
Rating Decanter ; 97p og Platinium medalje "Broad complexity on the nose with firm, citrus, nettles, slated butter, preserved lemon and well-integrated oak. Textured with ripe acidity, along with lovely salinity and precision. Superb length."
Optræder i Vivino's 2017 Wine Style Awards: Greek Santorini WhiteBlandt top 5% af alle vine i verden- Område og Producent
Det Ægæiske Havs historie - hviskende de gamle hemmeligheder i det græske land har været, at komme rundt om i verden med de mest berømte græske sorter de sidste år med navnet GAIA-vine. Dette blev opnået med folkets uddannelse og lidenskab.
GAIA Wines blev grundlagt i 1994 af Yiannis Paraskevopoulos (Landbrugsforsker og Ph.d. i Enologi fra University of Bordeaux II) og Leon Karatsalos (Landbruger).
Begge er de ideelle eksempler på den græske tankegang for at rejse og få viden og erfaring - karakteristika overført til produktionen af deres vine - med det formål at tilbyde alle vinelskere verden over, det bedst mulige resultat på deres egen måde:
"Vores grundlæggende mulighed var at installere vores vingårde i de to vigtigste vindyrkningsområder i Grækenland, Santorini og Nemea, og at producere konkurrencedygtige vine af høj kvalitet." - Yiannis Paraskevopoulos
"Vi forventer, at folk læser etiketterne i Gaia Wines for at forstå denne provokerende idé, som var vores drivkraft, og forbliver altid det samme: at udforske dybt grænserne for de græske sorter, hvilket gør dem velkendte over hele verden." - Leon Karatsalos
Deres vingård på Santorini ligger på en strand på østsiden af øen mellem Kamari og Monolithos bosættelser. Denne industrielle stenbygning plejede at være en tomatfabrik, bygget i begyndelsen af 1900'erne. Her blev de lokale cherrytomater gjort til en aromatisk tomat pureé, indtil 1970'erne.
Med stor glæde har de renoveret denne sjældne, charmerende bygning, der giver det nyt liv som vingård. For GAIA har det været en ære at bevare et stykke af arven gennem genopretning af dette arkitektoniske eksempel på industrialisering.
I dag garanterer deres vineri højteknologiske udstyr og deres banebrydende faciliteter moderne vinfremstilling og ideelle betingelser for højkvalitetsproduktion.