3,675 vivino

Gaia Winery - Agiorgitiko - Nemea

135,00 kr

 

"The nr. 1"

Gaia-vineriet er det moderne Grækenland. Udsøgte vinmarker på fastlandet og på Santorini, fokus på indfødte druesorter og respekt for årtusinders vintradition. Kodeordene er renhed, typicitet og harmoni. Yannis, Leon og Christina er kustoder i gammel græsk vinkultur og støver den af så den skinner som ny.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandGræsk
OmrådeNemea
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerAgiorgitiko
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Vildt
År2016
Alkohol13,5 %
Vivino3,675
Duft

Dyb frugtnæse af modne bær og balanceret eg

Smag

Fuldstændig balanceret mellem fad og syre. Kan med fordel lagres i 4-6 år fra høstår

Beskrivelse

Med denne vin på den enestående lokale drue Agiorgitiko, har vi nu Gaia Winery's bedste vin fra vinmarkerne ved Nemea på Korinth.

Kolde og fugtige vintre med lave temperaturer, der sjældent falder under frysepunktet. Sommerne er varme, uden overdrevent høje temperaturer og med få dusjer i juni. Typisk følger et langt efterår. De varme septemberdage med betydeligt koldere nætter og de tørre forhold giver et ideelt vejrmønster til en god modning. 

Jordbunden er idéel til store vine som denne. Et smalt lag af ler, som holder noget på vandet og nedenunder limsten, som her består af meget lidt organisk materiale. Dette afspejles i vinens usædvanlige struktur og kompleksitet.

Se mere fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Det Ægæiske Havs historie - hviskende de gamle hemmeligheder i det græske land har været, at komme rundt om i verden med de mest berømte græske sorter de sidste år med navnet GAIA-vine. Dette blev opnået med folkets uddannelse og lidenskab.

GAIA Wines blev grundlagt i 1994 af Yiannis Paraskevopoulos (Landbrugsforsker og Ph.d. i Enologi fra University of Bordeaux II) og Leon Karatsalos (Landbruger).

Begge er de ideelle eksempler på den græske tankegang for at rejse og få viden og erfaring - karakteristika overført til produktionen af ​​deres vine - med det formål at tilbyde alle vinelskere verden over, det bedst mulige resultat på deres egen måde:

"Vores grundlæggende mulighed var at installere vores vingårde i de to vigtigste vindyrkningsområder i Grækenland, Santorini og Nemea, og at producere konkurrencedygtige vine af høj kvalitet." - Yiannis Paraskevopoulos

"Vi forventer, at folk læser etiketterne i Gaia Wines for at forstå denne provokerende idé, som var vores drivkraft, og forbliver altid det samme: at udforske dybt grænserne for de græske sorter, hvilket gør dem velkendte over hele verden." - Leon Karatsalos

Vingården blev bygget i 1997 i hjertet af Koutsi, Nemea i en højde af 550m. Valget af placeringen af ​​deres vinstokke var afhængig af placeringen af ​​deres vingård. Så man valgte Koutsi, som har lavere udbytte end de andre dele af Nemea i kombination med chalky, god dræningsjord og kølige temperaturer. Man er stærkt overbeviste om, at Agiorgitiko druer dyrket i Koutsi har højere kvalitet end resten af ​​Nemea og er ideel til produktion af højekstrakterede vine, som er lagret i egefade.

Deres vingård i Koutsi er en moderne industribygning med storslået udsigt over sletterne af Nemea og dalen af ​​Asopos-floden, omkring 250m nedenfor.

Dens kapacitet er 3.060 hl vin, og udstyr og kvalitetskontrol giver oenologen mulighed for at producere kvalitetsvine. Yiannis Paraskevopoulos og hans team forvalter hvert trin i vinfremstillingsprocessen med det ene formål at producere kun topkvalitetsvine. Vingården arbejder strengt i overensstemmelse med internationale standarder for ISO 22.000 kvalitetsgaranti.

Vingården er åben for besøgende hele året efter aftale.

SE MERE HER