4,1 vivino

Fréderic Agneray - "MITAN" - Sabran (Gard)

240,00 kr

 

"Time to Drink"

Naturvin vinder mere og mere frem. I samhørighed med den øgede opmærksomhed på hvad vi som mennesker spiser og drikker, så ser vi disse vine, som ikke tilsættes nogle former for sulfitter, kulturgær, filtrering eller sprøjtning i marken, blive mere og mere populære. Mange kunder siger, at de ikke får hovedpine af vinene og andre, at man føler større behag i at drikke den rene natur.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeNaturvin
LandFransk
OmrådeSyd Frankrig
FyldeFrisk, Frugtig, Let, Tør
DruerGrenache
God TilLyst Kød, Rødt Kød
År2018
Alkohol13 %
Vivino4,1
tabs-icon1 Duft

en dejlig pebret og frisk næse fordyber Mitan os med hjertet af hvad Grenachedruen kan

tabs-icon2 Smag

Frisk og frugtagtig smag med stor elegance.

tabs-icon3 Eftersmag

En dejlig finish på frugt og krydderier ledsages af en temmelig elegant friskhed.

Beskrivelse

Naturvin henviser til en generel bevægelse blandt vinproducenter til produktion af "naturlig" vin uden pesticider, kemikalier og andre tilsætningsstoffer. Historisk set har den været forbundet med den tyske Lebensreform bevægelse, somvandt popularitet i slutningen af ​​det 19. og det tidlige 20. århundrede.

Nogle kilder hævder, at det startede med vinproducenter i Beaujolais-regionen i Frankrig i 1960'erne. Disse vinproducenter, nemlig Marcel Lapierre, Jean Foillard, Charly Thevenet og Guy Breton, søgte en tilbagevenden til den måde, deres bedsteforældre lavede vin inden indtrængen af ​​pesticider og kemikalier, der var blevet så udbredt i landbruget efter afslutningen af ​​2. verdenskrig. De blev kærligt kendt som The Gang of Four.

Fréderic Agneray har været i den hårde naturvin skole, hvor han, som der er meget få der får lov til, har været i praktik hos brødrene Foucault Clos Rougeard i Loire. Fréderic har nu sit eget domaine. som er vokset fra 3 ha til nu 10 ha. i Sydfrankrig (Gard). Her passer han markerne ene mand og sætter for hver årgang kæmpe aftryk på sine naturvine.

Fréderic Agneray laver flere forskellige naturvine. Navnet Mitan, betyder "midt i livet". Fréderic er nu over 40 år gammel. Udtrykket er også et ordspil, der direkte oversat betyder, at nu er det tid at drikke. 

Mitan kommer fra de to bedste vinmarker i Margelet, den ene mod nord-øst på en stejl hældning med meget stenet kalkstenjord, og den anden hælder nord i en lysning midt i skoven på sandjord. På trods af at vinstokkene kun er 30 år, er udbyttet meget lavt (25hl). Vinen blev presset og vinificeret i rustfrit stål og tilbragte 30 dage med at infusere på skindene uden ekstraktion, bortset fra at befugte hætten med en spand. 60% blev ældet i cuve og 40% i demi-muider, og det blev aftappet i juni 2019.

Vinen er 100 % Grenache druer

Se Fréderics Facebookside HER

Område og Producent

Her i det sydlige Frankrig befinder vingården med de fantastiske naturvine sig.

Sabran er et meget malerisk distrikt, der består af otte landsbyer, der er spredt over et område med rig naturlig vegetation. Landsbyerne Donnat, Carmes, Colombier og Combe ligger på Cèze-sletten. Mégier, Cadignac og Charavel, de mindste, ligger på plateauet. Landsbyen Sabran blev etableret på en stor bakketop med udsigt over hele territoriet og den nedre Cèze-dal.
 
Dette landlige distrikt er beliggende i den nordøstlige del af Gard og umiddelbart ved siden af ​​byen Bagnols-sur-Cèze.

download_2

Det var takket være en kældermester i Paris, at Frédéric Agneray opdagede en lidenskab for vin. Mens han blev litterær studerende blev han også en ivrig og  regelmæssig gæst på La Cave des Papilles (14. arrondissement) blandt andre. Derefter tilbragte han fem år på forskellige domæner, herunder La Grange-aux-Belles, Clos Rougeard, Georges Vernay og endelig Mas de Libian, inden han søgte steder, hvor han kunne gå i gang med sit eget projekt. Det fandt han i 2013.

Når han først var i Ardèche, fandt han til sidst sin drømmevingård i Margelet (Gard) lige nord-vest for Tavel, den består af en 3 ha nordvendt terrasse på kalkholdigt sand, afsondret fra nærliggende vinmarker ved en egeskov, der vrimler af dyreliv. I 2018 købte han en 7 ha økologisk ejendom i Sabran kun 20 km nord for Margelet, hvor jordbunden for det meste er sandet med lidt ler.

Ligesom Cyril Fhal fra Clos du Rouge Gorge i Roussillon ser det ud til, at Frédéric Agnerays tid i Loire havde en dybtgående effekt på hans vinfremstillingsstil, og faktisk har hans vin mere end en forbipasserende lighed med Cyrils. De er meget præcise og elegante for regionen, men på samme tid skal du ikke viger de ikke væk fra deres middelhavsrødder.

 I kælderen, der ligger i stueetagen i familiens hjem, er kælderarbejdet her ren naturlig, med vinificeringer uden tilsat sulfitter og uden indgriben fra menneskehånd. Resultatet er simpelthen fremragende! vinenes storslåede og meget specielle etiketter fjerner intet fra charmen og vi opfordrer dig kraftigt til at smage frugten af ​​hans arbejde.