4,1 vivino

Fréderic Agneray - "LARRONS" - Sabran (Gard)

205,00 kr

 

"Clean Syrah"

Naturvin vinder mere og mere frem. I samhørighed med den øgede opmærksomhed på hvad vi som mennesker spiser og drikker, så ser vi disse vine, som ikke tilsættes nogle former for sulfitter, kulturgær, filtrering eller sprøjtning i marken, blive mere og mere populære. Mange kunder siger, at de ikke får hovedpine af vinene og andre, at man føler større behag i at drikke den rene natur.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeNaturvin
LandFransk
OmrådeSyd Frankrig
DruerSyrah/Shiraz
God TilRødt Kød, Vildt
År2018
Alkohol12 %
Vivino4,1
Duft

Næse af sorte frugter og kogte frugter med fine animalske undertoner

Smag

Munden tilbyder dejlige smeltende tanniner, der gør denne vin uovertruffen

Beskrivelse

Naturvin henviser til en generel bevægelse blandt vinproducenter til produktion af "naturlig" vin uden pesticider, kemikalier og andre tilsætningsstoffer. Historisk set har den været forbundet med den tyske Lebensreform bevægelse, somvandt popularitet i slutningen af ​​det 19. og det tidlige 20. århundrede.

Nogle kilder hævder, at det startede med vinproducenter i Beaujolais-regionen i Frankrig i 1960'erne. Disse vinproducenter, nemlig Marcel Lapierre, Jean Foillard, Charly Thevenet og Guy Breton, søgte en tilbagevenden til den måde, deres bedsteforældre lavede vin inden indtrængen af ​​pesticider og kemikalier, der var blevet så udbredt i landbruget efter afslutningen af ​​2. verdenskrig. De blev kærligt kendt som The Gang of Four.

Fréderic Agneray har været i den hårde naturvin skole, hvor han, som der er meget få der får lov til, har været i praktik hos brødrene Foucault Clos Rougeard i Loire. Fréderic har nu sit eget domaine. som er vokset fra 3 ha til nu 10 ha. i Sydfrankrig (Gard). Her passer han markerne ene mand og sætter for hver årgang kæmpe aftryk på sine naturvine.

Fréderic Agneray laver flere forskellige naturvine. Her er det hans "Larrons". Her forsøger Fréderic og med stort held, at fremelske en vin, som den laves i Nord-Rhone. Elegance og samtidig en varme og styrke. Druerne, som er fra 40 år gamle stokke, sorteres meget meget nøje og de udblødes i kort tid så ekstrationen ikke fremmes.

Se Fréderics Facebookside HER

Område og Producent

Her i det sydlige Frankrig befinder vingården med de fantastiske naturvine sig.

Sabran er et meget malerisk distrikt, der består af otte landsbyer, der er spredt over et område med rig naturlig vegetation. Landsbyerne Donnat, Carmes, Colombier og Combe ligger på Cèze-sletten. Mégier, Cadignac og Charavel, de mindste, ligger på plateauet. Landsbyen Sabran blev etableret på en stor bakketop med udsigt over hele territoriet og den nedre Cèze-dal.
 
Dette landlige distrikt er beliggende i den nordøstlige del af Gard og umiddelbart ved siden af ​​byen Bagnols-sur-Cèze.

Det var takket være en kældermester i Paris, at Frédéric Agneray opdagede en lidenskab for vin. Mens han blev litterær studerende blev han også en ivrig og  regelmæssig gæst på La Cave des Papilles (14. arrondissement) blandt andre. Derefter tilbragte han fem år på forskellige domæner, herunder La Grange-aux-Belles, Clos Rougeard, Georges Vernay og endelig Mas de Libian, inden han søgte steder, hvor han kunne gå i gang med sit eget projekt. Det fandt han i 2013.

Når han først var i Ardèche, fandt han til sidst sin drømmevingård i Margelet (Gard) lige nord-vest for Tavel, den består af en 3 ha nordvendt terrasse på kalkholdigt sand, afsondret fra nærliggende vinmarker ved en egeskov, der vrimler af dyreliv. I 2018 købte han en 7 ha økologisk ejendom i Sabran kun 20 km nord for Margelet, hvor jordbunden for det meste er sandet med lidt ler.

Ligesom Cyril Fhal fra Clos du Rouge Gorge i Roussillon ser det ud til, at Frédéric Agnerays tid i Loire havde en dybtgående effekt på hans vinfremstillingsstil, og faktisk har hans vin mere end en forbipasserende lighed med Cyrils. De er meget præcise og elegante for regionen, men på samme tid skal du ikke viger de ikke væk fra deres middelhavsrødder.

 I kælderen, der ligger i stueetagen i familiens hjem, er kælderarbejdet her ren naturlig, med vinificeringer uden tilsat sulfitter og uden indgriben fra menneskehånd. Resultatet er simpelthen fremragende! vinenes storslåede og meget specielle etiketter fjerner intet fra charmen og vi opfordrer dig kraftigt til at smage frugten af ​​hans arbejde.