Folie de Roi - Pacherenc Du Vic-Bilh - Madiran - Pyrenæerne

155,00 kr
  • Køb 6 for 594 og spar 37%

 


"Top of Pyrenees"


Denne fantastiske hvidvin er for den, der vil have en meget meget smagende hvidvin. Vi har sjældent smagt noget lignende. Super lokale druer som Petit Corbu og Gros Manseng er druer som vi ville ønske var i andre vine.

Læs mere
Type Hvidvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Fransk
Fylde Frisk, Fyldig, Meget Kraftig, Tør
God Til Fed Fisk, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto
År 2016
Alkohol 13 %
Vivino 3,9
Beskrivelse

Detaljer

Det er meget sjældent at vi ser vine fra Madiran, som ligger med udsigt til Pyrenæerne i det syd vestlige Frankrig. Rødvinene er særdeles kraftige og laves på den sorte Tannat drue. Hvidvinene laves primært på druesorter som sjældent ses og du skal prøve disse druesorter. Det vil give dig en helt ny erfaring. Vi har en tendens til kun at drikke vine på Chardonnay og Sauvignon Blanc og andre gængse druer.

Vingårdens hjemmeside HER

I glasset

Detaljer

Manseng druer er lokal druesort og den sammen med andre lokale druer, som Courbu gør denne fantastiske hvidvin til en eksplosion af grape og citrus og hvide blomster. Flot textur med stor mineralitet, sprød syre og en levende eftersmag. Det er en vin med stor charme og en stor anbefaling. Kan drikkes til tapas, andre spanske retter og kan bruges til den som ikke drikker rødvin og hvor retten ellers kræver en rødvin.
Område og Producent

Detaljer

AOC Pacherenc-du-Vic-Bilh, der kun angiver de tør hvide vine, der produceres på de 250 hektar af området med almindelig appellation. Terroiren, der svinger mellem Aquitaine og Midipyrenænerne, har derfor samme egenskaber som jordbund og klima, ligesom druesorten, der også er baseret på lokale druesorter ( Courbu , Petit og Gros manseng , Arrufiac ). De tørre vine står for ialt 1/3 af den samlede produktion i vinmarkerne i Pacherenc. Det er interessant at bemærke, at klimaforholdene også spiller en rolle, nogle årgange kan tilbyde meget mere tørt, hvis året var præget af lidt solskin og forhold, der begrænser modningen af ​​druer. De tørre hvide af Pacherenc du Vil-Bihl er vine til at drikke unge. De meget sarte, strukturerede, med aromaer af citrus. De bevarer en intens gul farve og hints af sødme som mellowness, vinproducenterne favoriserer stadig druer, der har nået modenhed til at arbejde på i deres blandinger.