FLOT GAVE M/ 10 cl. VODKA, GIN OG AQUAVIT FRA ØEN HVEN I ØRESUND

295,00 kr

 

"Tristar"

En superflot gaveidé fra det lille, men meget anerkendte destilleri på øen Hven, i den svenske del af Øresund.

TypeGin, Snaps, Vodka
Indhold i CL10
DyrkningsmetodeØkologisk
LandSverige
10 stk. På lager
Beskrivelse

I gaveæsken er der:

Vodka: Er lavet på økologisk korn og destilleres flere gange, blandt andet i Spirits of Hvens høje, slanke kobber-pot stills, som giver en meget let og elegant spiritus. Som noget helt unikt, er en del af vodkaen fadlagret inden den sidste destillation. Det præger smagen ganske meget i retningen af vanilje. 

Gin: Er en håndlavet, økologisk gin. De nøje udvalgte botanicals (blandt andet paradiskorn og vanilje) trækker i neutral spiritus i 24 timer, før den destilleres i små kobber-pot stills. Som noget helt unikt fadlagres ginnen inden destillation! Det er meget usædvanligt, men der er jo intet i vejen for at betragte egetræsekstraktet som endnu et botanical, på lige fod med en infusion af fx en urt. 

Aquavit: Er det lille destilleris unikke version af en akvavit. Grundspiritussen er lavet på økologisk korn, og den fadlagres både før og efter destillationen, hvilket giver lette strejf af vanilje og toffee. I duften og smagen finder man noter af citrus fra citron- og appelsinskal, samt et hint af grønne urter og friskkværnet kaffe.

 

Område og Producent

I dag er Spirit of Hven stadig et af verdens mindste whiskydestillerier. Alt, lige fra maltning, gæring, destillation, lagring og aftapning, foregår på den lille ø i Øresund. Dermed har man fuld kontrol over kvaliteten, og desuden større mulighed for at eksperimentere med produktionen. Spirit of Hven bruger en række forskellige malttyper, gærstammer og fadtyper – og deres portfolio har således en imponerende mangfoldighed, som udover whisky også inkluderer gin, vodka og akvavit. 

 Se en video fra destilleriet DEL 1 DEL 2