4,0 vivino

Finca Torremilanos - "Los Cantos" - Ribera del Duero

160,00 kr
  • Køb 3 for 135.00 pr. fl. og spar 16%

 

"Eco Rib."

Økologisk vin fra det berømte Ribera del Duero område. Dejlig vin og et rigtigt godt vinkøb

TypeRødvin
Indhold i CL75
Dyrkningsmetodeøko & veganer
LandSpansk
OmrådeRibera del Duero
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerTempranillo
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2018
Alkohol14 %
Vivino4,0
57 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en elegant vin med smuk mørkerød farve med et lilla skær og en delikat og blid duft af blomster med noter af sorte frugter, lakrids og ristet brød

tabs-icon2 Smag

Fyldig og silkeblød smag, bløde tanniner samt en lang og vedvarende eftersmag. Det er en velafbalanceret vin, der efter nogle års lagring på flasken bliver endnu mere harmonisk.

Beskrivelse

Finca Torremilanos nyder godt af forskellige mikroklimaer præget af Atlanterhavet-Middelhavet sammenløb og sammensætningen af jordbunden er forskelligartet på grund af erosion og sedimentering af Douro-floden. Gennemsnitsalder på vinstokken er over 40 år.

Maceration fra 10 til 15 dage. Gæring ved en kontrolleret temperatur i rustfrit stål og betontanke med gær, der er typisk for druen og høsten (halvdelen færdiggør den alkoholiske gæring i tønde). Malolaktisk gæring i tønder ligeså. Samlet modning 13 måneder i tønder på 225 liter fransk og amerikansk eg. Vinen klares med økologisk æggehvide (35 g/hl). Certificeret økologisk og biodynamisk vin.

VELEGNET TIL VEGANERE.

96% Tempranillo og 4% Merlot

God til Steg, gryderetter og bælgfrugter, men frem for alt godt selskab.

Se en dejlig video fra vingården HER

Se vingårdens hjemmeside HER

 

Hvad anmelderne siger

VIVINO:

 

Blandt top 4% af alle vine i verden

Område og Producent

Finca Torremilanos har i øjeblikket 195 hektar vinmarker. Stedet er varieret med hensyn til jordsammensætning, orientering, højde og mikroklima. Vinmarkerne er heterogene og består af forskellige grunde i nærheden af Torremilanos.

Vinmarkerne ligger på den sydlige margen af Douro-floden i en højde af 800 til 900 meter. Hos Finca Torremilanos praktiserer man et tørlandlandbrug, der dyrker vinmarkerne uden herbicider eller insekticider efter kriterierne for biodynamisk landbrug. Man betragter sig selv som "Artisan of the Earth" praktiserer 100% økologisk og biodynamisk landbrug

Torremilanos ligger i hjertet af Ribera de Duero, nær byen Aranda de Duero og på et sted præget af at være et af centrene for vinkultur og vinturisme i området.

Vintraditionen i Torremilanos går tilbage til 1903, selv om det først er i 1975 Peñalba Lopez-familien erhvervede ejendommen. Overbevist om kvaliteten af deres druer, Tempranillo sorten og eksperter i vinavlens kunst, beslutter Pablo Peñalba at øge mængden af egne vinmarker, indtil de når de 200 hektar, som familien ejer i dag.

Alle er placeret i bjergene tæt på vingården og er passet efter en filosofi om respekt for miljøet, der gør det muligt at certificere alle vine fra Torremilanos Winery som økologisk. Kvaliteten af druerne, jorden, klimaet, det eget samarbejde og vingårdens særlige forhold sikrer optimal aldring og kvaliteten af deres vine.