3,8 vivino

Filippa Chardonnay - Pays D'OC - IGP Lanquedoc - Roussilion

75,00 kr
  • Køb 6 for 55.00 pr. fl. og spar 27%

 

"Bon Pays"

Vi fandt denne vin ved et tilfælde. Nemlig ved navnet Filippa, som er navnet på den dejlige æblesort, som Wineboutique har plantet 5 træer af, lige i nærheden af vores butik. At så vinen er rigtig god, ja det gør en dejlig forskel. Vores faste kundepanel smagte vinen i februar 2020 og sagde om vinen: Frisk, fuld og afbalanceret frugtsmag med en god syreindhold og lang eftersmag. Meget fin duft af citrus og eksotiske frugter. - 4 stjerner

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeLanguedoc
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilFed Fisk, Fisk, Frugt, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2020
Alkohol13 %
Vivino3,8
206 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en flot hvidvin med klar og lys gul farve med en intens og kompleks duft af citrus og eksotiske frugter. 

tabs-icon2 Smag

Frisk, fyldig og velafbalanceret frugtsmag med et godt syreindhold samt en lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Denne vin er produceret af Chardonnay-druer, der er dyrket i Languedoc Roussillon-området i den sydligste del af Frankrig.
Vinen er produceret “sur lie”, hvilket vil sige, at vinen efter gæringen har fået lov at ligge og modne på bundfaldet af gærcellerne etc. Dette giver vinen en ekstra dimension fra smagsstofferne i bundfaldet.

Kooperativets hjemmeside HER 

Område og Producent

Vignerons Catalans er en producentgruppe, hvis mission er at etablere, vækste og sikre anerkendelse af Roussillon-vin i Frankrig og i udlandet. Deres Kooperativ samler mænd og kvinder, der har et stærkt bånd til distriktets historie, værdier og rødder.Lidenskabelige og visionære vinproducenter med en stærk samfundsånd. Målet er at skabe karakterfulde vine, der indkapsler en stor ekspertise. Som et førende firma i Roussillon-vinbranchen kæmper vi for værdierne i den kooperative bevægelse og den stærke identitet af vinregioner i det katalanske land. Roussillon er en lille region, der er hjemsted for utallige, fremragende terroirer, et solrigt klima, varmt vejr- og vindeksponering, der fremmer vinvæksten. Den geologiske varitet, som vinmarkerne er vævet ind i, giver dem mulighed for at fremstille et rigt udvalg af vine. I over halvtreds år har man forsvaret og båret den kooperative tankegang frem.

15 forskellige appelationer, 1500 vinbønder, 10.000 ha og 18 mill flasker er tallene for dette fremtrædende kooperativ.