4,1 vivino

Earthquake Old Vine Zinfandel - Michael David Winery

225,00 kr

 

'Shaken not stirred'

I 1906 blev San Fransisco ramt af et enormt jordskælv. Netop det år blev der på en mark i Lodi distriktet lidt østligere, tilplantet Zinfandel druer og netop fra den mark høstes druerne i dag til den vin her. EARTHQUAKE.

Indhold i CL 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Nordamerikansk
Område Lodi
Fylde Fadpræget, Frugtig, Halv Tør, Kraftig
God Til Grillede retter, Rødt Kød, Skimmel Ost, Vildt
Druer Zinfandel
År 2015
Alkohol 15,5 %
Vivino 4,1
Duft

Duft af super modne mørke bær. Næsten helt marmelade agtig

Smag

Earthquake Zinfandel er et kraftværk af en vin. Super lækker, fyldig med smag af svesker og modne bær, der afsluttes af lidt krydderier.

Eftersmag

Eftersmagen er rund, blød og vedvarende med karakteristiske tanniner.

Beskrivelse

Vinen er lavet på Zinfandel-druer med en smule Petite Sirah. Efter gæring har vinen modnet i 16 måneder på egetræsfade.
Disse Zinfandel vine har stor koncentration og dristig smag og kun en begrænset produktion. Vinen stammer fra en gammel Lodi-vingård plantet omkring samme tid af San Franciscos store jordskælv i 1906. Mens han mullede over et etiketnavn i vingården, mente Michael Phillips, at det kun syntes passende at forbinde denne intense vin med det historisk jordskælv. Disse mørke og omfangsrige vine vil helt sikkert efterlade dine sanser dirrende.

En lille video om tilblivelsen af Earthquake vinene HER

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en fantastisk video fra vingården HER og en mere HER

 

Hvad anmelderne siger

Årgang 2013
The Wine Advocate (Robert Parker) - 91 point

Unified Wine & Grape Symposium 2016 - Michael David Winery named Winery of the Year 2015

Område og Producent

Vi finder området Lodi (udtales Lohd-eye) øst for storbyen San Francisco tæt på floden Sacramento. Lodi er således placeret i det californiske vindistrikt Central Valley, et område der er præget af veldrænede jordbunde og et nærmest middelhavsagtigt klima. Området byder på kølig morgentåge og varme dagtimer med en masse soleksponering.

De klimatiske forhold i området betyder, at druerne modner langsomt og dermed opnår høj intensitet, en flot intens farve og en dejlig frugtrig karakter. De to brødre Michael og David Phillips nedstammer fra en familie af farmers, som har dyrket vindruer i området Lodi i Californien i snart et århundrede. I dag er familieforetagendet udvidet med 6. generation Kevin Phillips og Melissa Phillips Stroud.

Familien viderefører traditionen med at producere vine af høj kvalitet med iøjnefaldende og unikke etiketter. Michael David Winery driver landbrug med respekt for fremtidige generationer og har implementeret nogle af de mest progressive og bæredygtige landbrugsmetoder i Californien. Familien dyrker vin på 300 ha og fra og med 2011-årgangen er alle Lodi druer fra Michael David Winery certificerede bæredygtige.