4,2 vivino

Dr. Heger - Vorderer Winklerberg - Baden Ihringen - Spätburgunder - GG 2014

585,00 kr

 

"Baden Baden"

Baden-vinregionen, den sydligste og tredjestørste i Tyskland, er primært en lang, slank stribe vinmarker, der ligger mellem bakkerne i Schwarzwald og Rhinen og strækker sig omkring 400 km fra nord til syd.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeBaden
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerSpätburgunder
God TilLyst Kød, Vildt
År2014
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
tabs-icon1 Duft

Duft af røde bær og meget stor burgundisk duft.

tabs-icon2 Smag

Elegant og kompleks med stor dybde.

Beskrivelse

Baden er den vigtigste tyske region for Pinot Noir. Det er meget populært i al sin mangfoldighed af stilarter og smag - også som rosé eller Weißherbst. Fløjlsagtige, kraftfulde vine modnes i stigende grad på barriques. Dette er ikke den eneste Pinot her. Mere end halvdelen af ​​vinmarkerne er beplantet med Burgunder-sorter: Spätburgunder, den førnævnte Pinot Noir; Grauburgunder, en tør, madkompatibel vin, der ofte markedsføres under synonymet Ruländer for at betegne en rigere, fyldigere (og sødere) stil; og Weißburgunder, neutrale nok til at ledsage mange fødevarer. Den lokale 'Badisch Rotgold' er navnet på den roséfarvede specialitet fremstillet af Pinot Noir og Pinot Gris.

Mange besøgende tiltrækkes af Baden på grund af det milde klima, smukke vinlandsbyer og den naturskønne mangfoldighed, for eksempel på skråningerne af Odenwald og Schwarzwald eller ved bredden af ​​Bodensøen. 

 Spätburgunder Winklerberg Grosses Gewächs, hvor druerne kommer fra den fantastiske mark Ihringer Winklerberg, som regnes som én af de varmeste marker i Tyskland. Ihringer Winklerberg marken er opdelt i 4 stykker, nemlig Vorderer Winklerberg, Winklerberg Wanne Häusleboden, Winklerberg Winklen Rappenecker samt Winklerberg Hinter Winklen Gras im Ofen.

Det er primært på marken Winklerberg Wanne Häusleboden, at Dr. Heger har hans vinstokke med Spätburgunder … og en smule på Vorderer Winklerberg og druerne til denne Spätburgunder Winklerberg GG kommer netop fra Vorderer Winklerberg.

Vinen er lavet med en maceration på mellem 18 og 25 dage, hvorefter vinen er lagret 18 måneder på barriques, heraf 70% nye fade. Farven er rubinrød og med en meget burgundisk duft. Smagen er stor og elegant og meget kompleks. En af de bedste tyske rødvine vi har smagt.

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Weingut Dr. Hegers er grundlagt i 1935 af landdistrikt lægen Dr. Max Heger. Hans passion for vin kom egentlig fra hans patienter, hvor mange var vinavlere, og da han samtidig lå i et vinmæssigt smørhul i Kaiserstuhl, så opkøbte han nogle af de bedste marker som Ihringer Winklerberg og Achkarrer Schlossberg.

Fra 1949 til slutningen af firserne var det imidlertid Max’s søn Wolfgang Heger, også kaldt “mimus”, som drev vingården, men i 1981 overtog Wolfgangs søn Joachim Heger imidlertid driften.

Sammen med sin kone Silvia fortsatte Joachim Heger den strenge kvalitetsfilosofi, som hans far og farfar havde startet, men kombinerede det med moderne teknologi, en god portion entusiasme og urokkelig vilje til at producere kun de allerbedste vine.

For at kunne tilfredsstille den enorme efterspørgsel efter hans vine, grundlagde Joachim Heger i 1986 også Weinhaus Joachim Heger, og han har løbende udviklet produktionen med tilkøb af nye marker, ligesom der købes druer fra andre højt kvalificerede, ambitiøse vinavlere i området.

Og vinene markedsføres altså enten fra Weingut Dr. Heger eller fra Weingut Joachim Heger, selvom de reelt kommer fra samme vinkælder.

I 1997 tilkøbte Heger også vingården Fischer i nabobyen Nimburg-Bottingen. Dermed har Heger i alt omkring 26 hektar vinmarker, som primært består af Riesling, Grauburgunder, Weissburgunder, Silvaner, Spätburgunder, men også andre sorter som fx Muscat, Scheurebe og Gewürztraminer trives fint her. Årsproduktionen ligger på omkring 150.000 flasker vin.

I 1998 blev Joachim Heger udråbt som “Shooting Star of the Year” på grund af hans højt beundrede hvidvine.

Joachim Heger blev også i 2013 tildelt titlen Winzer des Jahres af Gault Millau og chefredaktøren Joel Payne skrev om Joachim Heger; “Han har fra sin vingård i årtier produceret absolut top kvalitet inden for de hvide vin fra de fantastiske marker Ihringer Winklerberg og Achkarrer Schlossberg.

Fra DK bedste vinblogger Houlberg