3,5 vivino

Domaine Sainte Rose - Lanquedoc - ORANGEVIN

135,00 kr

 

"Ohhrange"

Ruth og Charles på Domaine Saint rose er ikke bange for at udfordre. De har gjort det med deres Pinot Noir, som ellers er ukendt som drue i vine fra Lanquedoc og de har gjort det med deres uovertrufne methode traditionelle mousserende, som er sprinbrættet til deres eventyr i England. Et eventyr Wineboutique håber at få lov til at blive en del af.

Nu har de så udfordret os igen, med deres "orangevin". Og hvad er så det. Populært sagt er det hvidvin lavet på rødvinsmetoden.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeLanguedoc
FyldeBlød og Rund, Frisk, Tør
DruerRousanne
God TilAperitif, Bløde Oste, Fisk, Grillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Skaldyr
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino3,5
tabs-icon1 Duft

Duften er på den ene side blomsterrig med noter af røde bær. En suveræn oplevelse

tabs-icon2 Smag

Dejlig syre med en rund fyldig smag. Du drikker både hvid og rødvin

Beskrivelse

Orangevin er lavet på grønne druer. I dette tilfælde den Sydfranske drue Rousanne. På Domaine Sainte Rose udbløder man drueskal og kerner i mosten i 5 dage og det trækker, det til tider, ret så farvede pigment ud af den modnede drueskal. Nogle druer er bedre en andre og eks. Pinot Gris bruges meget. Hvidvinen får nu en mørkere farve, mere fylde og mere tannin end normalt til en hvidvin. Vinen er frisk som hvidvin, men smager du den blindt, kan du tro at det er rødvin.

Orangevin kan bruges til alle former for mad og som samtaleemne ved bordet.

NB: Ny årgang 2019 (produktbillede fra 2017)

Se vingårdens hjemmeside HER

Se også en video med Charles, når han viser os slottet og en årgangs tilblivelse HER - Hvad er orangevin SE HER

 

Område og Producent

Domaine de Sainte Rose har en rig historie i rejsen mod status quo. Sainte Rose selv, hvis statue står i Orangeriet bag Chateauet, kæmpede for katolicismen, da den blev angrebet af den hellige romerske kejser Fredrick II. Hvor hensigtsmæssigt givet deres nuværende gåen mod de traditionelle vine i regionen. Det har også været et sted hvor rejser begynder, som i det 12. århundrede var det en hostellerie for pilgrimme på vej til Santiago de Compostela. Den aktuelle rejse er ikke mindre udfordrende for Ruth & Charles

Det begyndte i 2002, da Ruth & Charles købte Domainet med en ambition om at skabe fremragende vin.

Dom. Sainte rose

De er ambitiøse mennesker, som hver gav op med højtflyvende karriere for at forfølge deres drøm. De har stor respekt for den gamle verdens terroir, men de anvender New World teknikker i vingården såvel som i vingården for at sikre, at man høster topkvalitet frugt og laver rene vine med minimal indgriben. Fra deres 40 hektar store vingård har de nu skabt et udvalg af prisbelønnede vine, der har vundet international anerkendelse og sælges rundt om i verden.

Ruth & Charles lover, at de vine, de laver, vil både overraske og glæde, og at de vil ændre ens mening om Languedoc regionens evne til at producere ekstraordinær vin. Vi ved, at vores område har en ikke alt for herlig fortid. Men man gør det til en mission at ændre alt det. Kom med på et "korstog" og de lover, at du ikke bliver skuffet. Deres vine er så gode, hvis ikke bedre end dem, der produceres i andre regioner med historisk bedre omdømme. Som nogen for nylig sagde, 'forandring kommer'.