3,8 vivino

Domaine Sainte Rose - LA CROISADE - PINOT NOIR

110,00 kr

 

"Lanquedoc finest"

Vi har efterhånden mange forskellige vine fra det engelsk/amerikanske ægtepar Ruth & Charles. Her er det en super dejlig vin på Pinot Noir druen, som overrasker med sin elegante fremtoning. En elegance som man forventer med denne drue. 

La Croisade er en reference til det Albigensianske korstog i det 13 århundrede, mod de frie tænkende Katarer fra Lanquedoc. Ruth og Charles er således også frie tænkende og går imod hvad der er normale druesorter i Lanquedoc.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeLanguedoc
FyldeLet, Tør
DruerPinot Noir
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2017
Alkohol14 %
Vivino3,8
120 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Vinen er elegant og moden med aroma af moreller, kirsebær og vilde jordbær.

tabs-icon2 Smag

Undertoner ligeledes af solbær og sågar chokolade.

Beskrivelse

Domaine Sainte Rose er en familieejet vingård nær byen Servian i Languedoc regionen i Syd-Frankrig.
Deres filosofi er en mere intelligent indgangsvinkel til det at udvælge sine vine. Alt for længe har de traditionelle og bedre kendte vinområder i Frankrig, levet på områdernes omdømme og ikke så meget vingårdens egne vine.

Vinen er døbt “La Croisade” – opkaldt efter det Albigensiske korstog mod de frittænkende Katharerer i Languedoc-regionen i det 13. århundrede. På samme måde gør Simpsons ægteparret her opgør med de traditionelle Languedoc-druer og hylder rebelsk Pinot Noir.
La Croisade består af håndplukkede druer, der har været 8 måneder på brugte franske fade. Stilen er charmerende, levende og elegant. Raffinerede tanniner, modne kirsebær og skovjordbær, dybe solbærnoter og en himmelsk undertone af chokolade i afslutningen.

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
best_user_rated
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin
Område og Producent

Domaine de Sainte Rose har en rig historie i rejsen mod status quo. Sainte Rose selv, hvis statue står i Orangeriet bag Chateauet, kæmpede for katolicismen, da den blev angrebet af den hellige romerske kejser Fredrick II. Hvor hensigtsmæssigt givet deres nuværende gåen mod de traditionelle vine i regionen. Det har også været et sted hvor rejser begynder, som i det 12. århundrede var det en hostellerie for pilgrimme på vej til Santiago de Compostela. Den aktuelle rejse er ikke mindre udfordrende for Ruth & Charles

Det begyndte i 2002, da Ruth & Charles købte Domainet med en ambition om at skabe fremragende vin.

Dom. Sainte rose

De er ambitiøse mennesker, som hver gav op med højtflyvende karriere for at forfølge deres drøm. De har stor respekt for den gamle verdens terroir, men de anvender New World teknikker i vingården såvel som i vingården for at sikre, at man høster topkvalitet frugt og laver rene vine med minimal indgriben. Fra deres 40 hektar store vingård har de nu skabt et udvalg af prisbelønnede vine, der har vundet international anerkendelse og sælges rundt om i verden.

Ruth & Charles lover, at de vine, de laver, vil både overraske og glæde, og at de vil ændre ens mening om Languedoc regionens evne til at producere ekstraordinær vin. Vi ved, at vores område har en ikke alt for herlig fortid. Men man gør det til en mission at ændre alt det. Kom med på et "korstog" og de lover, at du ikke bliver skuffet. Deres vine er så gode, hvis ikke bedre end dem, der produceres i andre regioner med historisk bedre omdømme. Som nogen for nylig sagde, 'forandring kommer'.