3,2 vivino

Domaine Sainte Anne - Fitou - Sydfrankrig

99,95 kr
  • Køb 6 for 55 pr. fl. og spar 45%

 

'Grillet'

Jeg elsker vine fra Fitou og Minervois. Det minder mig om, da jeg var ansat ved en vinhandler i Randers. Fra de to områder fik vi vine hjem på tønder og vi tappede dem selv over på flaske når den gamle kyper, sagde: Nu er det nu. Det var fra disse to områder vi sidste gang fik vine hjem på fade. Senere blev alt hjemkøbt på flaske.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeFitou
FyldeFadpræget, Kraftig, Tør
DruerGrenache
God TilGrillede retter
År2011
Alkohol13,5 %
Vivino3,2
Beskrivelse

Distriktet Fitou og Domaine Sainte Anne ligger tæt på kysten og har varmt, tørt klima. Du kender måske bedst Corbières og Roussillon. Imellem disse to ligger Fitou. Her dyrkes varme og kraftige vine på Carignan og Grenache druer.

Domainet jorde er omgivet af bakker og vinmarkerne er beplantede med gamle stokke hvorpå bittesmå druer laver sød saft. Fitou har den ældste AOC lovgivning i Frankrig og området er spækket med vin, som miner meget om Rhone dalens vine. 

 

Hvad anmelderne siger

★★★★★ Finansbureauet

"Fin Fitou i kompromisløs stil med pågående pebernæse med strejf af tobak og varm og opulent mund med pænt tanninbid, alderen til trods, som akkompagnement til vinens bløde frugtnoter." 

★★★★★ Vinavisen

"Et godt glas rødvin til 60,- Den har god, fyldig frugt med noter af kirsebær, tobak og vanilje."

 ★★★★ Ekstra Bladet

Fra Fitou i det sydlige Frankrig. En krydderbamse med bagte krydderier i duften. I smagen brombær, peber, mocca og vaniljenoter. Simpel men vellavet vin, velegnet til grillmaden. Pæn afslutning. 

I glasset
Domaine Sainte Anne har høstet perfekt modne druer - carignan, grenache og en sjat syrah - og lagret vinen 15 måneder på fad. 2011 var solrig og lun og med en håndfuld år på bagen har den fundet sit indre jeg - kompleks, harmonisk, afrundet og en kæmpe fornøjelse. En allroundvin til en vanvittig skarp pris.