4,0 vivino

Domaine La Sarabande "Les Rabasses" - Lanquedoc, Faugeres

199,50 kr
  • Køb 3 for 150.00 pr. fl. og spar 25%

 

"Wine to go"

Ved et tilfælde kom vi over denne vin. En aften skulle vi afholde en vinsmagning med vine fra Lanquedoc og da vi havde svært ved at finde egnede vine fra området, faldt vi over denne vin via en kollega.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeLanguedoc
FyldeFrugtig, Meget Kraftig, Tør
DruerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Stærke Oste
År2017
Alkohol14 %
Vivino4,0
60 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Vinen tilbyder en dyb, rig buket af cassis, solbær, blåbær, grafit og knuste klipper.

tabs-icon2 Smag

Rig og fremmelig frugt, som er koncentreret og smukt tekstureret, det er en den gamle vinverdens frugtbomber. en særlig oplevelse.

tabs-icon3 Eftersmag

Laaang og eftertragtet

Beskrivelse

Paul og Isla Gordon elsker sydfranske Faugères’ robuste og ærlige vine. Hvor frugten og mineraliteten går hånd i hånd takket være det høje skiferindhold i de skråninger, hvor deres marker er. Terroir er det vigtigste i deres dagligdag – vinene skal smage af der, hvor de kommer fra. Derfor tilsætter de heller ikke gær, de dyrker 100% økologisk og de filtrerer ikke nogen af deres vine. Ren og skær lækkerhed og vine, der dufter af vilde urter, efterårsbær, røg og sten. Les Rabasses er klassisk terroir-Faugères. Én af de vine, hvor man smager den stenede undergrund, vinstokkene knap nok kan få fat i, og hvor de sender deres rødder dybt ned i skråningerne for at hive næring op. Syrah fra toppen af Rabasses-marken, grenache og mourvedre plantet som fristående buske lidt længere nede mod dalen. Dyb, dyb og saftig, mættet frugt, men stadig enorm elegance. En smuk vin, der kan klare en sydfransk gryderet uden at kny.

OBS: Kan kun købes her på webshoppen

Vingårdens hjemmeside HER - og en lille video fra domainet HER

Hvad anmelderne siger

90 points Robert Parker
A deeper, inkier colored effort, the 2014 Faugères Les Rabasses is a blend of Grenache, Syrah and Mourvèdre that spent 12 months in barrel followed by six months in tank. It offers a deep, rich bouquet of cassis, blackcurrants, blueberries, graphite and crushed rocks. Rich, fruit forward, concentrated and beautifully textured, it’s an Old-World fruit bomb to drink over the coming 3-5 years. Both these 2014s reviewed in this report are closed via screw cap.

Område og Producent

Domaine La Sarabande blev etableret, så Paul og Isla Gordon kunne opfylde deres drøm om at fremstille seriøse, længe levende robuste vine. Vinmarkerne blev omhyggeligt udvalgt for at etablere en afbalanceret blanding af skiferjord, god dræning, et godt aspekt og en blanding af unge og meget gamle vinstokke. Vinmarkerne er biodynamiske, hvilket betyder, at der ikke anvendes nogen kemiske herbicider eller fungicider. Kun organisk gødning bruges til at genopfylde jorden. Druerne høstes i hånden, naturligt fermenteres, og de færdige vine tappes ufiltreret. Den stærke fokus er en vin, der udtrykker jordbunden og klimaet i vingården, mens de er teknisk korrekte og er fri for vinfejl.

Paul Gordon arbejdede i vinindustrien i Sydney i ti år, før han afsluttede en vineksamen ved Charles Sturt University i Wagga Wagga, Australien. Paul mødte Isla i New Zealand. Isla studerede vinproduktion på dette tidspunkt og arbejdede derefter ved Kim Crawford-vin og senere på Astrolabe-vine. Paul arbejdede som rød vinproducent ved Whitehaven-vinene. Han var ansvarlig for Pinot Noir-projektet og lærte teknikker, som han stadig bruger i dag i sin vinfremstilling. Isla og PauI havde dog begge ambitioner om at starte deres egen vinvirksomhed og blev utålmodige for at udforske andre dele af verden. De besluttede at prøve lykken i Europa, hvor Paul tidligere havde arbejdet som en flyvende vinproducent i de tidlige 00'ere.

De var meget interesseret i at finde nogle unikke terroir og gamle vinmarker, så de kunne producere nogle gamle vine med en moderne Oz twang. De landede i Frankrig i 2009 og blev de første irske / australske vinmagere i Languedoc. Paul og Isla elsker begge deres tid i vinmarkerne. Det er grunden til, at de arbejder for sig selv i det sydlige Frankrig. De har forynget flere vinmarker i de sidste tre år. De er blevet forbløffet over at se, hvordan vinstokke og jorden reagerer, når de behandles organisk og uden maskiner. Deres ønske er at øge deres jordbesiddelse, så de kan trække liv tilbage i de gamle vinstokke i Languedoc.