3,8 vivino

Domaine Jones - Fitou - Grenache/Syrah

95,00 kr

 

"Femme Fatale"

Katie Jones er en kvinde med ben i næsen. En kvinde som tager chancer og går veje, som er utraditionelle. Både druevalg og beliggenhed er tit udfordringer hun tager op og de chancer, gør at hun i dag laver overrumplende god vin.

Deres ærbødige vinhandler er desuden en sand Fitou elsker og jeg vil håbe, at Katies vin kommer med hjem i din indkøbskurv.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeFitou
FyldeFrugtig, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
DruerGrenache, Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2017
Alkohol14 %
Vivino3,8
tabs-icon1 Duft

Duft er kompleks med urter og røde bær

tabs-icon2 Smag

Virkelig en smag af marmelade agtig karakter med stor sødme

Beskrivelse

Grenache og Syrah, men med begrænset brug af fad, så det er den klare rene frugt der skinner igennem. En seriøs drinkable vin, som bør nydes til en god omgang grill eller fjerkræ. Druerne er dyrket i området omkring byen Tuchan på de rullende bakker der er så klassisk for området, samt i den skifer holdige jord nær byen Maury. Vinen byder på et væld af røde og mørke frugter som Kirsebær, boysenbær, blomme, sort peber og et hint af garrique (de vilde urter fra sydfrankrig)

Se en video med Katie, når hun fortæller om sine druer HER

Se hendes hjemmeside HER

Område og Producent

Tilbage i 2008, tog Katie Jones, som er englænder, springet og købte en vingård  i Languedoc. Hun havde boet og arbejdet her i mange år, indenfor vinbranchen, men en ting er at begynde med at lave sin egen vin.

Der været øjeblikke - først og fremmest da Katies ryg havde svært ved at klare strabadserne og den uforsonlige Tramontane-vind truede med at blæse hende helt til Toulouse - hvor hun undrede sig over sit karriere hop.

Men hun undrede sig alligevel ikke så længe, ​​fordi vingården gik altså rigtigt godt. Folk der ved en masse om vin, har sagt nogle meget flotte ting om hendes vine. De har vundet priser og hun har så skyndt sig at købe flere vinmarker. Lige så godt som det er at blive forelsket i området, så blev Katie også forelsket i winemakeren Jean Marc.

At sige, hun leder efter vinmarker, som ingen andre vil købe er overdrivelse, men så alligevel. De fleste andre vinbønder her omkring ville ikke være interesseret i hendes beskedne 12 hektar vinstokke spredt over vinmarker i Maury, Paziols og Tuchan.

Stederne er for små, for fjerntliggende og for meget hårdt arbejde. Præcis den måde Katie kan lide dem. Hun leder efter lave udbytter med høj kvalitet, og den ret dårlige skrånende jord, som de meget gamle, traditionelle vinstokke klamrer sig til, giver hende lige det hun vil have.

Det betyder at det meste af arbejdet, herunder høsten, skal gøres med håndkraft, men de gode resultater er også derefter.

Domaine Jones startede med en vinfremstillingsfilosofi, som ligger fast.  Det er at vinificere vinmarkerne særskilt, snarere end at blande, så man ved, hvilken kvalitet der kommer fra hver plot. Denne metode kræver meget plads, så De har købt noget, der har det i overflod, et gammelt togremisse. Færdiggjort i 1905 i landsbyen Tuchan, blev det brugt som overnatning til Tuchan Express, et damptog, der kunne nå hastigheder på op til 5 mph. Den blev lukket i 1935, og dette meget elskede lokale vartegn, nu renoveret, er som at få nyt liv i vingården.

Domaine Jones dyrker kun traditionelle druesorter, nogle af dem yderst sjældne. Carignan, for eksempel, elsker den fattige, tørre kalksten og skifer og har altid givet rygraden til Fitou, som Languedoc længe har været kendt for. Mens Lledoner Pelut, ellers temmelig ukendt, men mest kendt som Hairy Grenache, engang rigelig og blomstrende her, kom som en smule af et fund, da vi overtog en gammel vinmark i Tuchan.