4,1 vivino

Domaine Jones - AOP - Fitou

225,00 kr
  • Køb 3 for 199.50 pr. fl. og spar 12%

 

"Wuthering Hights"

Katie Jones er en kvinde med ben i næsen. En kvinde som tager chancer og går veje, som er utraditionelle. Både druevalg og beliggenhed er tit udfordringer hun tager op og de chancer, gør at hun i dag laver overrumplende god vin.

Undertegnede er desuden en sand Fitou elsker og jeg vil håbe, at Katies vin kommer med hjem i indkøbskurven.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeFitou
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCarignan, Grenache noir, Syrah/Shiraz
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2017
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
tabs-icon1 Duft

Smukt kompleks næse af søde bærfrugter og noter af urt og krydderurter, med en salig, mineralsk kant

tabs-icon2 Smag

I munden er vinen frisk og elegant med flot og klar frugt og dejlig tannisk struktur. Kompleks, lovende og struktureret. 

tabs-icon3 Eftersmag

Vedholdende smag

Beskrivelse

Kompleks, glat og saftigt, med ren hedgerowfrugt. Domaine Jones's Fitou er lavet af druer fra 15 af Katies meget små vinmarker spredt omkring landsbyerne Tuchan og Paziols i Languedoc. Hemmeligheden ved hendes Fitou er helt sikkert i vinstokkens alder - de fleste er over 100 år gamle og bringer friskhed, dybde og en smuk tekstur til vinen.

Se en video med Katie, når hun fortæller om sine druer HER

Se hendes hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Anmeldelser

"Stor koncentration." 
Jancis Robinson, 

"Fyldt med blødt, dyb krydderi og rigelig mørk frugt" 
 Olly Smith, Sunday Mail 

"Intensiv salt gane med en udtalt urte-note, der fremkalder en eftermiddags tur på Fitous strækkehøje strækning." 
Decanter, Natasha Hughes

"Det er en vinder fra denne ejendom, der tilbyder en smidig, sexet og medium til fyldig vin med store aromaer og smag af brombær og sort kirsebærfrugt, stegte urter, læder og lakrids. Sødfrugt, smukt struktureret og med fantastisk renhed af frugt. " 
Wine Advocate, Jeb D

God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 65% mere. (2011 Årgang)
 
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2017 Årgang)
 
best_user_ratedDenne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Område og Producent

Tilbage i 2008, tog Katie Jones, som er englænder, springet og købte en vingård  i Languedoc. Hun havde boet og arbejdet her i mange år, indenfor vinbranchen, men en ting er at begynde med at lave sin egen vin.

Der været øjeblikke - først og fremmest da Katies ryg havde svært ved at klare strabadserne og den uforsonlige Tramontane-vind truede med at blæse hende helt til Toulouse - hvor hun undrede sig over sit karriere hop.

Men hun undrede sig alligevel ikke så længe, ​​fordi vingården gik altså rigtigt godt. Folk der ved en masse om vin, har sagt nogle meget flotte ting om hendes vine. De har vundet priser og hun har så skyndt sig at købe flere vinmarker. Lige så godt som det er at blive forelsket i området, så blev Katie også forelsket i winemakeren Jean Marc.

At sige, hun leder efter vinmarker, som ingen andre vil købe er overdrivelse, men så alligevel. De fleste andre vinbønder her omkring ville ikke være interesseret i hendes beskedne 12 hektar vinstokke spredt over vinmarker i Maury, Paziols og Tuchan.

Stederne er for små, for fjerntliggende og for meget hårdt arbejde. Præcis den måde Katie kan lide dem. Hun leder efter lave udbytter med høj kvalitet, og den ret dårlige skrånende jord, som de meget gamle, traditionelle vinstokke klamrer sig til, giver hende lige det hun vil have.

Det betyder at det meste af arbejdet, herunder høsten, skal gøres med håndkraft, men de gode resultater er også derefter.

Domaine Jones startede med en vinfremstillingsfilosofi, som ligger fast.  Det er at vinificere vinmarkerne særskilt, snarere end at blande, så man ved, hvilken kvalitet der kommer fra hver plot. Denne metode kræver meget plads, så De har købt noget, der har det i overflod, et gammelt togremisse. Færdiggjort i 1905 i landsbyen Tuchan, blev det brugt som overnatning til Tuchan Express, et damptog, der kunne nå hastigheder på op til 5 mph. Den blev lukket i 1935, og dette meget elskede lokale vartegn, nu renoveret, er som at få nyt liv i vingården.

Domaine Jones dyrker kun traditionelle druesorter, nogle af dem yderst sjældne. Carignan, for eksempel, elsker den fattige, tørre kalksten og skifer og har altid givet rygraden til Fitou, som Languedoc længe har været kendt for. Mens Lledoner Pelut, ellers temmelig ukendt, men mest kendt som Hairy Grenache, engang rigelig og blomstrende her, kom som en smule af et fund, da vi overtog en gammel vinmark i Tuchan.