4,3 vivino

Domaine Jean-Charles Fagot - Volnay

Tilbuds Pris: 350,00 kr

Før Pris: 450,00 kr

 

'Volnay s'il vous plaît'

Med beliggenheden på de gyldne skråninger er du næsten sikker på god vin. Når du så får vin fra Volnay får du samtidig nogle af de blødeste og mest feminime elegante vine fra Bourgogne. Ikke nok med det, så er priserne rimelige, ihverttilfælde når vi taler Bourgogne.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2015
Alkohol13 %
Vivino4,3
Duft

Kølig og aromatisk med et karakteristisk strejf af knuste bær og krydderi

Smag

God koncentration og modne tanniner, rød frugt og noget krydderi.

Eftersmag

Lang Eftersmag

Beskrivelse

Fagot familien har boet omkring Chassagne-Montrachet i Corpeau siden 1860. Familien har vin i deres blodårer og Jean-Charles Fagot er 3. generation i familien der dyrker vin i Chassagne-Montrachet. 

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Blandt top 5% af alle vine i regionen
Område og Producent

 

Familien Fagot har været beliggende i den lille landsby Corpeau siden 1860. Lige uden for Chassagne-Montrachet ligger den i nærheden af ​​nogle af de mest prestigefyldte vinmarker i Cote de Beaune, så det ville være rimeligt at sige, at vin er i familiens blod. Jean-Charles er en del af 5. generation af Fagots i området og den tredje generation til eget vinmarkerareal i Chassagne-Montrachet.

 Jean-Charles har begge fulgt i sin forfædres fodspor og banet sin egen vej, begyndende med sin skolegang. Han tog den forventede vinuddannelse på Lycee Viticole de Beaune (regionens prestigefyldte vinskole), men studerede også perkussion og vokal på det nærliggende Mâcon Conservatory. Denne sidstnævnte uddannelse dannede hans yngre år, da han tog til Paris og derefter Los Angeles for at indspille albums og producere et tv-show.

 Da han vendte tilbage til sine rødder i midten af ​​1990'erne, vendte Jean-Charles tilbage til Corpeau og begyndte at overtage familievirksomheden fra ​​sin far. Han grundlagde den lokale restaurant Auberge de Vieux Vigneron i 1998 og skabte en ny facet til Fagot-navnet. Restauranten er blevet en fast inventar i området og skaber et lodtrækning for både lokale og internationale gastronomer, der strømmer der hen for at nyde Jean-Charles 'tage det regionale køkken i Bourgogne.

 Han ignorerede heller ikke familiens vinproduktion. Jean-Charles har taget udgangspunkt i familiens forbindelser og venskaber, der er skabt på grund af hans populære restaurant, og har været i stand til at hæve kvaliteten af ​​druer, der stammer fra sådanne burgundiske armaturer som Alain Gros.

 På sine vinmarker beskæftiger Jean-Charles lutte raisonée, en metode til dyrkning, hvor kemisk intervention kun anvendes, når det er nødvendigt. Vinene vinificeres traditionelt og naturligt ved hjælp af ege foudres og 12-14 måneders lange aldringsperioder i Fagot-kældrene.