3,9 vivino

DOMAINE ROBERT GIBOURG - MOREY SAINT DENIS

450,00 kr
  • Køb 3 for 395.00 pr. fl. og spar 13%

 

"Les Pleasant"

Håndholdt bourgogne uden dikkedarer. Robert Gibourg er en overset mester fra Morey-St-Denis og hans håndplukkede, naturgærede og umanipulerede villages-vin fra kommunen er et orgie i ren, upoleret og ægte burgundisk druesjæl. Morelfrugt, hindbærlikør, viol og anis.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2018
Alkohol13 %
Vivino3,9
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Balanceret og nuanceret duft, hvor fadpræget er tydligere og mere klassisk med en smule vanilje, lakridskonfekt, tørt træ og virker fortsat meget ung med en frisk frugt, sorte kirsebær og hindbær, lakrids og nogle krydderier.

tabs-icon2 Smag

Smagen er blød og cremet, langt mere fin og delikat end foregående vine og det smager sgu godt. Der er modne kirsebær, jordbær samt hindbær, fortsat med lidt syrlighed

Beskrivelse

Robert Gibourg er en ægte vinhåndværker fra den hæderkronede kommune Morey-St-Denis. 6 hektar er ikke meget, men hver druestok får optimalt opmærksomhed fra Robert. Som traditionen foreskriver i Bourgogne – men som bestemt ikke altid er tilfældet – dyrkes der uden sprøjtemidler, kunstgødning eller andet, druerne sorteres nænsomt efter høst og vinen gæres uden tilsætning af kulturgær. Heller ingen klaring eller filtrering, så produktet forbliver et ægte stykke kunsthåndværk.

Afstilkning af druerne inden de ligger køligt i en udblødning i 3-5 dage inden gæringen. Den alkoholiske gæring sker kun med alle de naturlige gærceller fra druerne og den varer 18 til 21 dage. Efter endt fermentering så lagres vinen 12 og 15 måneder på franske egetræsfade og der anvendes maksimalt op til 30% nye fade.

OBS: Kan kun købes på webshoppen.

Se lidt mere om domainet HER

Område og Producent

 Robert Gibourg, født i 1942, arvede omkring 1 ha meget gamle vinstokke fra sine forældre i Cote de Nuits og fra sin bedstefar i Cote de Beaune. I 1975 giftede Robert Gibourg, Marie Therese, hvis familie var en vinfamilie i Ladoix.

I 1976 blev Marie Therese's onkel pensioneret, og Robert Gibourg har siden dyrket sine marker under metayage, herunder marker i Ladoix, Aloxe Corton, herunder en lille mængde Grand Cru Corton Renardes.

I 1980 købte Robert Gibourg en mark 'Closeau du Clos Prieur' i Gilly-les-Citeaux, som er en perifer landsby af Cote d'Or, direkte ved siden af ​​Flagey-Echezeaux og Vougeot, men kun tilladt en Bourgogne-appellation og beliggenhed ved det lille luksushotel Chateau de Gilly.

I 1993 købte Robert Morey Saint Denis Lieux Dit Clos de la Bidaude, en monopol lige overfor Grand Cru Clos de Lambrays, Clos de la Bidaude er en helt unik mark, indesluttet af en stenmur ved siden af ​​La Bidaude med toppen af ​​vingården plantet til med Chardonnay og de nederste skråninger med Pinot Noir. Den første årgang af Clos de la Bidaude var 1996. I 1999 købte han vinstokke i Chorey-les-Beaune. I dag ejer Robert Gibourgs domæne 6 hektar, hvis vine er lavet af winemaker Sebastien Bidault.