3,8 vivino

Dom. Robert Gibourg - "Les Valoziéres" - Aloxe-Corton

395,00 kr

 

"Les Pleasant"

Valozières-marken i Aloxe-Corton er af første crukvalitet, men af en eller anden grund er det ikke hele marken, der må kalde sig 1er cru på etiketten. Marken ligger nedenfor Corton-Bressandes Grand Cru og har samme jordbundsforhold. Gibourgs må ikke kalde sig mere end Aloxe Corton, men kvaliteten er umisforståelig. Stokke plantet i 1975 er en del af hemmeligheden

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2013
Alkohol13 %
Vivino3,8
Duft

Ekstremt blød og meget lys farve. Aromaer af røde frugter.

Smag

Modne røde frugter med noter af løgfrugt og våde tobaksblade.

Eftersmag

Eftersmagen rundes af med en smag af røde bær

Beskrivelse

Robert Gibourg er en ægte vinhåndværker fra den hæderkronede kommune Morey-St-Denis. 6 hektar er ikke meget, men hver druestok får optimalt opmærksomhed fra Robert. Som traditionen foreskriver i Bourgogne – men som bestemt ikke altid er tilfældet – dyrkes der uden sprøjtemidler, kunstgødning eller andet, druerne sorteres nænsomt efter høst og vinen gæres uden tilsætning af kulturgær. Heller ingen klaring eller filtrering, så produktet forbliver et ægte stykke kunsthåndværk.

Se lidt mere om domainet HER

Område og Producent

 Robert Gibourg, født i 1942, arvede omkring 1 ha meget gamle vinstokke fra sine forældre i Cote de Nuits og fra sin bedstefar i Cote de Beaune. I 1975 giftede Robert Gibourg, Marie Therese, hvis familie var en vinfamilie i Ladoix.

I 1976 blev Marie Therese's onkel pensioneret, og Robert Gibourg har siden dyrket sine marker under metayage, herunder marker i Ladoix, Aloxe Corton, herunder en lille mængde Grand Cru Corton Renardes.

I 1980 købte Robert Gibourg en mark 'Closeau du Clos Prieur' i Gilly-les-Citeaux, som er en perifer landsby af Cote d'Or, direkte ved siden af ​​Flagey-Echezeaux og Vougeot, men kun tilladt en Bourgogne-appellation og beliggenhed ved det lille luksushotel Chateau de Gilly.

I 1993 købte Robert Morey Saint Denis Lieux Dit Clos de la Bidaude, en monopol lige overfor Grand Cru Clos de Lambrays, Clos de la Bidaude er en helt unik mark, indesluttet af en stenmur ved siden af ​​La Bidaude med toppen af ​​vingården plantet til med Chardonnay og de nederste skråninger med Pinot Noir. Den første årgang af Clos de la Bidaude var 1996. I 1999 købte han vinstokke i Chorey-les-Beaune. I dag ejer Robert Gibourgs domæne 6 hektar, hvis vine er lavet af winemaker Sebastien Bidault.