3,9 vivino

Dom. Daniel Rion & Fils - Côte de Nuits-Villages

285,00 kr

 

'Best of the best'

Måske Bourgognes bedste CdN-Villages. Fra en lille parcel (2,2 ha) med op til 50 år gamle stokke. Lagret på brugte (en gang) fade og med et årtis fremtidsmuligheder. En meget smuk terroirvin med små kirsebær og mineralitet en masse

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2012
Alkohol13 %
Vivino3,9
Beskrivelse

Daniel Rion grundlagde i 1955 Domaine Daniel Rion et Fils i den lille Côte de Nuits-by Prémeaux-Prissy. Fra 2 hektar til 18 hektar er det gået, og domænet varetages i dag af brødrene Cristophe og Olivier Rion. Gamle vinstokke, økologisk (ikke-certificeret) dyrkning, enorm opmærksomhed i marken giver vine, der har dybde, frugt, renhed og klasse. Rion-brødrene bruger nye fade alt efter årgangen og marken, så husstilen er dyb, intens, rig og med noter af modne moreller, spejderhagl og bitter kakao.

Hvad anmelderne siger

94 Point - Anders Grøndahl"Denne her er virkelig god. Rødvin når det er mest forfinet og fuld af finesser"

★★★★★ Vinavisen.dk

Superlækker Bourgogne-rødvin med en kompleks og harmonisk smag med noter af blommer og kirsebær - og lidt af stenene fra disse frugter. Dertil bløde tanniner. Vinen er otte år gammel og drikkemoden.

I glasset
Denne lavt skrånende plot på 2,24 ha har en brun-rød lerjord, ret overfladisk og lidt stenet på kalkholdige lavas af Callovian og Oxford. Vinmarkerne, der ligger på kommunerne Prémeaux og Comblanchien, er 10 og 50 år gamle. I glasset ... Vinen er velfarvet og har aromaer af rød frugt (kirsebær og morello kirsebær), lakrids. Deres Côte de Nuits Villages modnes i egefade. Ved bordet Ifølge vintageens karakteristika vil den blive parret med en kyllinggryde, en fasan med rosiner eller en kalvekød, eller med en provencalsk torsk, en gedde, aborre og nogle oste.
Område og Producent
Familiens ejendom blev etableret i 1955 af Daniel Rion, med oprindeligt kun to hektar vinmarker beliggende i byen Vosne Romanée, overdraget fra sin farfar. Indtil 1978 solgte han sin vin udelukkende til bourgognekøbmænd. I slutningen af ​​70'erne kom hans sønner til ham på gården, der hver medførte nye vinstokke. En ny vingård er blevet bygget, med en større kælder og en smagskælder. Det var på dette tidspunkt, at det direkte salg til private blev udviklet.I dag tæller vingården 18 hektar vinmarker, i atten forskellige appellationer i seks landsbyer i det flade terræn og bakkerne - Côtes de Nuits: Prémeaux, Nuits - Saint Georges, Vosne - Romanée, Chambolle - Musigny , Flagey-Echezeaux, Vougeot og Marey-les-Fussey.Årlig produktionI dag produceres 800 hektoliter vin (100.000 flasker eller ca. 8.000 kasser). 75% af salget er til eksport (USA, Storbritannien, Japan, Schweiz, Benelux, Tyskland).