3,8 vivino

Dom. Chauveau, La Charmette, Pouilly Fume-Loire

130,00 kr

 

'Vin der tør og er det'

Vinene fra Loire er bare så tiltrækkende og kan benyttes til al slags mad og til alle slags terrasser med sol…

Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeLoire
DruerSauvignon Blanc
År2014
Alkohol12,5 %
Vivino3,8
Smag

Stor typicitet, mineralsk, lidt fedme og citrus i stilen. Smagen er medium fyldig med godt bid og rensende syre. En super balance mellem flotte hvide blomster og grønne frugter.

Beskrivelse

Ærketypisk Sauvignon Blanc fra det bedste område i Frankrig. Stramt styret frugt med funklende friskhed.
Et område der har stolte traditioner i Danmark. En vin der er kendt af mange og værdsat af alle der smager den.
Området ligger i det indre Loire, som nabo til Sancerre.
Det er en meget fattig jordbund, kalk og flint dominere. Dette er med til at give god dræning og vine med høj syre og meget stringent stil. Den eneste drue til hvidvin her, er Sauvignon Blanc og det er absolut et af de bedste steder til denne drue.
Stilen er helt sin egen med mineralitet (alt efter jordbund) og stram syre og alligevel en ubeskrivelig blødhed. Denne kombination gør vinen utrolig velegnet til mad i den lettere stil, skaldyr er perfekt.

En video fra området HER

 www.domaine-chauveau.com/

Hvad anmelderne siger

Årgang 2013 Ekstra Bladet – 5 stjerner – “Grønne æbler i duften. Fyldig i smagen med røgede toner, fersken, blomster og røde stikkelsbær…” (10-04-2015)

FINANSBUREAUET – 6 stjerner – “Delikat Pouilly Fumé med stål i næsen, cremet mund i næsten Chardonnay agtig stil med noter af ymer, asparges og citrus og flot mineralsk eftersmag. Høj klasse.” (26-01-2015)

Årgang 2008 Ekstra Bladet – 5 stjerner (07-07-2011) Den Franske Lilje 2010 (23-04-2010)

Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 15 gange mere. (2018 Årgang)
Blandt top 5% af alle vine i verden (N.V. Årgang)

 

Område og Producent

Der produceres kun 80.000 flasker på domainet, med hovedvægten på den almindelige cuvée, som også er den der får flest gode priser og omtaler. Deriblandt 3 stjerner fra Guide Hachette i 2008. Det er meget højt for en vin i dette prisleje.

Prøv at tag en tur på deres hjemmeside. En meget personlig og begivenhedsrig tur. La Charmette er høstet på kalkholdig jord. Et ungt par, hvor manden har overtaget marker og domaine fra sine forældre i slutningen af 1990’erne. Domaine Chauveau er meget seriøse i deres tilgang til vinen. Familien ejer 30 hektar på forskellig jordbund. Sauvignon Blanc druerne er høstet i slutningen af september.

Druerne bliver presset i en pneumatisk presse og får derefter lov til at hvile i 48 timer inden den alkoholiske gæring sætttes i gang. Gæringen foretages i ståltank ved kontrolleret lav temperatur. Derefter opbevares vinen i tank indtil aftapning i starten af det kommende år. La Charmette dyrket på kalkholdig jord.