4,0 vivino

Dignitat Tinto - Catalonien

69,95 kr
  • Køb 6 for 59.95 pr. fl. og spar 15%

 

"Vino Perfecto"

En lille perle fra Cava distriktet skal du have her. Det er vildt at rødvin kan smage så godt til så billige penge. Garnacha og Syrah i et perfekt ægteskab. Vi har kun fået en palle hjem og de smutter hurtigt. Kig forbi butikken eller bestil på webshoppen. Vi vil nyde at sælge denne vin til dig.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeCatalonien
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerGarnacha, Syrah/Shiraz
God TilBløde Oste, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2019
Alkohol14 %
Vivino4,0
Duft

Masser af røde bær og meget klar, da der ingen fad er i vinen

Smag

Bær og krydderi. En vin som overrasker

Beskrivelse

Dignitat Tinto er en charmetrold uden lige. Hoveddruen er den lokale Garnacha toppet på med en sjat Syrah til at give dybde og volume. Oppe i det nordøstlige hjørne trives druerne helt optimalt og giver en næse pakket til randen med multebær, solbær, blommer med strejf af kakao krydderier og peber. Smagen har en fyldig, flot og kompakt krop, men i stor balance, så mineralitet og frugtsyre er i perfekt balance. Vinen er utrolig let at drikke, nogen vil endda kalde det for farligt nemt! 

 Perfekt til en lammekorteletter, tapas eller modne oste. Og så er prisen lige i øjet - så man kan tillade sig at drikke store slurke og åbne en flaske mere når den første er tom. Og dét bliver den hurtigt, tro os. 

Hvad anmelderne siger

Fra Ekstra Bladet: 5 stjerner GODT KØB

Vin på primært grenache. Frugtig og ligefrem i stilen uden fad. Masser af røde bærnoter og krydderier. Simpel men fungerer flot.

 

Fra gastro (cuttet lidt ned så den ikke er alt for lang for forbrugeren):5 stjerner Garnacha med en smule Syrah, hvor Garnacha får lov at stråle med sin friske modne røde bærfrugt og kun får let røget kødelig krydning fra Syrah. Intet fad forstyrrer.

Prisen er imponerende! Rene Langhdal Jørgensen

Område og Producent

Cavaproducenten Maschas, som står bag nogle af de bedste mousserende vine i Nordspanien, er også bagmændene på Dignitat. Forrygende hverdagsvine med frugt, frugt og masser af frugt er filosofien blandt de fleste af deres vine, og i udpræget grad i Dignitat-serien.

Nordspanien, og Catalonien i særdeleshed, står i dag som et af de områder i verden hvor moderne vindyrkning og nytænkning i såvel produktionshallen som i marken er af ypperste kvalitet. Regionen har en såvel nogle store flagskibe i form af for eksempel Miguel Torres, men der gemmer sig ligeså et kæmpe lag af små og mediumstore producenter i regionen der fremstiller virkelige gode vine. 

Således også rødvine. Udforsk området og prøv andre perler end Cava'erne