3,5 vivino

Dignitat rosé - Catalonien

65,00 kr
  • Køb 6 for 55.00 pr. fl. og spar 16%

 

"Cataloniens rose"

Til denne sommer har vi hjemtaget cavaproducenten Maschas stille vin. Altså en vin uden perlernde. 

TypeRosé
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeCatalonien
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerGarnacha, Monastrell
God TilAperitif, Fisk, Frugt, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
Alkohol14 %
Vivino3,5
12 stk. På lager
Duft

Duften er som at gå en tur i en frugtplantage: Kirsebær, jordbær og umodne blommer vælter op af glasset

Smag

Smagen er dyb og emmer af frugt, samtidig med, at den er tør frisk. 

Beskrivelse

Dignitat Rosé fra Catalonien er lavet på en blanding af de lokale druer Garnacha og Monastrell. Oppe i det nordøstlige hjørne trives de helt optimalt og giver en letdrikkelig og charmerende rosé med en intens og nærmest sexet pink farve. Duften er som at gå en tur i en frugtplantage: Kirsebær, jordbær og umodne blommer vælter op af glasset. Smagen er dyb og emmer af frugt, samtidig med, at den er tør frisk. Vinen er utrolig let at drikke, nogen vil endda kalde det for farligt nemt!
Eminent og oplagt til lette forretter med fisk, skaldyr, friske salater og sydlandske retter. Eller bare som et godt gammeldags bælle-glas på terrassen i sommerheden

Område og Producent

Cavaproducenten Maschas, som står bag nogle af de bedste mousserende vine i Nordspanien, er også bagmændene på Dignitat. Forrygende hverdagsvine med frugt, frugt og masser af frugt er filosofien blandt de fleste af deres vine, og i udpræget grad i Dignitat-serien.

Nordspanien, og Catalonien i særdeleshed, står i dag som et af de områder i verden hvor moderne vindyrkning og nytænkning i såvel produktionshallen som i marken er af ypperste kvalitet. Regionen har en såvel nogle store flagskibe i form af for eksempel Miguel Torres, men der gemmer sig ligeså et kæmpe lag af små og mediumstore producenter i regionen der fremstiller virkelige gode vine.