Di Santa Croce - Primitivo di Manduria

Ikke på lager

135,00 kr

'Celebration'


Feudo di Santa Croce, Celebration LXXIV, er en hyldest til året 1974, hvor Primitivo di Manduria blev anerkendt som DOP, som er udnævnelse for at vinen er gennemkontrolleret af myndighederne og samtidig et beskyttet navn. “Denominazione di Origine Protetta”

Læs mere
cl 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Fylde Fyldig, Kraftig, Tør
God Til Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
druer Primitivo
År 2013
Alkohol 14,5 %
Vivino 4,1
Beskrivelse

Detaljer

Denne vin er fremstillet 100% på Primitivo-druer, der er høstet i hånden i oktober måned på Tinazzis vinmarker nær Carosino i provinsen Taranto i Apulien. Vinmarkerne ligger i 200 meters højde, og nyder godt af høje gennemsnitstemperaturer og ganske lidt regn.

Vinen er fremstillet efter traditionelle forskrifter. Mosten er i kontakt med drueskindet i 8-12 dage, hvorefter vinen gærer ved en kontrolleret temperatur på 22-26°C på rustfrie ståltanke.

Efter endt gæring lagres vinen på små fade (5 hl)  af amerikansk og fransk eg i 6 måneder for at sikre fine afrundede tanniner og flot harmoni.

 

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Wine Spectator - 91 point / "Nr. 69 på Top 100 Wine Spectator´s 2014"
Decanter World Wine Awards - Commended
International Wine Challenge - Silver
China Wine & Spirits Awards - Double Gold
Decanter Asia Wine Awards - Silver
Asia Wine Trophy - Gold

I glasset

Detaljer

I glasset er vinen flot intens rubinrød med granatrøde reflekser. Duften er fint parfumeret med blommer og moden rød frugt. Vinen har en fløjlsblød struktur med lækre krydderier. Navnet Celebration LXXIV refererer til året 1974, hvor Primitivo di Manduria blev anerkendt som DOP. Celebration LXXIV er en oplagt ledsager til krydrede retter, lam samt til ost. Serveringstemperatur: 20°C.
Område og Producent

Detaljer

Cantine Tinazzis historie er relativ ny. Drivkraften var Eugenio Tinazzis dedikation og passion for vin. I slutningen af 1960’erne begyndte Eugenio at producere og sælge lokal vin fra Verona i Gardasøens smukke bagland. I dag ejer Cantine Tinazzi 72 ha vinmarker fordelt på fire ejendomme i Veneto og Apulien, som danner hælen i det karakteristiske støvleland. Firmaet drives nu af Eugenios søn GianAndrea samt dennes børn Giorgio og Francesca. Eugenio startede i små rammer i det idylliske område omkring Gardasøen, og i dag har firmaet skabt sig et stærkt brand ved at lave verdensklasse vine, som har spredt sig til Europa, USA, Canada, Rusland, Brasilien, Indien, Thailand, Singapore, Malaysia, Kina og Australien.