3,3 vivino

Dão Aliança, Caves Alianca

69,00 kr
  • Køb 6 for 55 pr. fl. og spar 21%

 

"Ren Ronaldo"

Hvis du søger det gode køb, er Ronaldo nok for dyr, men denne vin er et røverkøb…

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeFyldig, Tør
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Vildt
DruerTinta Roriz, Touriga Nacional
År2014
Alkohol13,5 %
Vivino3,3
Duft

Funklende rød i glasset med en let krydret duft med noter af hindbær og kirsebær.

Smag

I munden er vinen mediumfyldig med moden frugt og en let krydret afslutning fra fadlagringen.

Beskrivelse

Fra et af Portugals mest anerkendte distrikter kommer denne lille fadlagrede perle. God blød stil, afsluttet af en let krydret eftersmag.

Vinmager Francisco Antunes har her komponeret de 3 druer: Touriga Nacional, Tinta Roriz og Jaen. 20% af vinen er efter endt gæring lagret i franske egetræsfade for at give vinen yderligere kompleksitet og rundhed i smagen.

www.alianca.pt/

Område og Producent

Caves Alianca er beliggende i det nordlige Portugal, men ejer vingårde (Quintas) i mange forskellige områder i Portugal. Caves Alianca blev grundlagt for mere end 75 år siden, og er i dag stadig ejet af efterkommere af grundlæggerne. Du kan se billeder af vingården og området, ovenover produktbeskrivelsen til venstre.

Firmaets mission er at fremstille vine med typisk portugisisk karakter i høj kvalitet, til den rigtige pris. Dão-distriktet ligger i det nordlige Portugal, ca. 50 km syd for portvinsdistriktet, Douro-dalen, og grænser mod vest op til et af Portugals andre berømte vindistrikter, Bairrada. Dão strækker sig over et areal på 376.410 ha, hvoraf 20.000 ha er beplantet med vinstokke.

Dão blev klassificeret i 1907 og ligger i op til 450 meter over havets overflade, og gennemstrømmes af tre floder: Dão, Mondego og Cera, der opdeler området i tre regioner. Den nordlige Viseu, hvor landskabet er bakket, den centrale Guarda og den sydlige Coimbra, der danner et plateau. Jorden i Dão-distriktet består af sand og granit i den nordlige og centrale del samt skifer i den sydlige – en veldrænet og meget frugtbar sammensætning.