DALVA ROSÉ PORTVIN M/ 3 fl. Tonic

139,50 kr

 

"Port & Tonic"

Portvine er trenden i øjeblikket. Efter at have siddet i bagfeltet, er populariteten for de ædle dråber taget til. Vi får hele tiden nye årgange, men skifter også tit ud, da det er et volantilt marked for årgangsport.

Et af vores nyeste produkter er rosé portvin, som laves helt traditionelt, men hvor drueskallerne sies fra ret hurtigt så de ikke efterlader for meget rød pigment. En fantastisk dejlig og let sødlig portvin som skal serveres kold og gerne med en iskold tonic til.

 

TypeHedvine
DyrkningsmetodeAlmindelig
FyldeLet Sødlig
God TilAperitif
Duft

Duft af tranebær og jordbær

Smag

Dejlig og let sødlig med fin portvinspræg. Mild og vinøs.

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år.

Opskrift: 2/3 del iskold Roséport + 1/3 del Tonic + 1 teske øko appelsinsaft + masser af is

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se husets Facebookside HER