3,5 vivino

Crystal Bay, Marlborough - New Zealand, Sauvignon Blanc

68,00 kr
  • Køb 6 for 58 pr. fl. og spar 15%

 

'Nord & Syd'

Vinfremstillingen på New Zealand foregår på både nord og sydøen og vinene er vidt forskellige. Her en vin der er til at betale, da meget vin dernede fra er dyrt……

Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNew Zealandsk
OmrådeSouth Island, New Zealand
FyldeFyldig, Halv Tør
God TilFisk, Salat
DruerSauvignon Blanc
År2016
Alkohol13 %
Vivino3,5
Beskrivelse

New Zealand producerer fremragende hvidvin! Sauvignon Blanc er kongedruen i dette ørige. Crystal Bay er en sprød tør hvidvin med super frisk frugt og elegant balance. Landet har været udsat for mange jordskælv og specielt stedet hvor denne vin er høstet, har været hårdt ramt.
Hele verden har fået øjnene op for den dejlige vin der laves her på syd-øen og så sandelig også på nord-øen, hvor det meste rødvin kommer fra. 

 

Hvad anmelderne siger

Årgang 2016
Luca Maroni - 91 point (24-03-2017)

Årgang 2014
Luca Maroni - 90 point (08-07-2016)

I glasset
Vinen fremstillet på druesorten Sauvignon Blanc, der modner langsomt i det relativt kølige klima. Druerne plukkes i de kølige aftentimer, afstilkes og bringes hurtigt til presning. Mosten tilsættes rendyrkede gærstammer, som fremhæver druernes frugt. Gæringen finder sted på rustfri ståltanke ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druens forfriskende frugt og duft i den færdige vin. Crystal Bay er funklende klar i glasset med grønt skær. En herlig frisk duft med typiske noter af hyldeblomst og friske grønne druer. Smagen er fyldt med frugt. En fremragende ledsager til sommersalater, fiskeretter, eller som et glas på terrassen.
Område og Producent
Sauvignon Blanc druerne kommer fra den centrale del af regionen Wairau Valley i det new zealandske vindistrikt Marlborough. Marlborough er det største vindistrikt i New Zealand, hvor druesorten Sauvignon Blanc er den mest dyrkede. Marlborough ligger omkring byen Blenheim på syd øens nordøstlige spids. Den brede flade dal gennemstrømmes af floderne Wairau og Awatere på deres vej mod Stillehavet og beskyttes mod den våde vestenvind af den 550 km lange bjergkæde Southern Alps. Nord øen ligger som et lægivende værn mod de kraftige efterårs storme fra Stillehavet. I Marlborough blev de første vinmarker anlagt i 1973 af industri giganten Montana og flere vinproducenter fulgte hurtigt efter. Crystal Bay er beliggende i dette nøgledistrikt for vindyrkning og leverer denne Sauvignon Blanc. Klimaet i Marlborough er solrigt men lidt køligere end i Bordeaux-distriktet. Der falder ikke megen nedbør i perioden fra oktober til april og kunstvanding er nødvendig.