Crystal Bay - Riesling - Australien

68,95 kr
  • Køb 6 for 353.7 og spar 15%

 


'Rislende'


 


Sprød og saftig Riesling fra det smukke Clare Valley i Australien. Her sikrer solen druer med flot frugt og meget lækker intensitet.

Læs mere
Type Hvidvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Australsk
Fylde Frisk, Fyldig, Halv Tør
druer Riesling
God Til Lyst Kød, Salat
År 2015
Alkohol 14 %
Vivino 3,3
Beskrivelse

Detaljer

Druerne er høstet fra marker i Clare Valley. Efter høst bringes druerne hurtigt til vineriet, hvor de nænsomt presses, og gæringen foretages ved kontrolleret temperatur. Dette udvikler en ren og flot balanceret smag i den endelige vin.

I glasset

Detaljer

Riesling fra Clare Valley er i dag kendt for høj kvalitet over hele verden og Crystal Bay er en god eksponent for området. Vinen er strågul i glasset med en duft af lime, sprøde æbler og hvide blomster. Smagen er typisk Riesling med ren stil af citrus og lime. En sprød frisk frugtsyre giver harmoni i vinen. Drik Crystal Bay Riesling alene eller eventuelt med asiatisk mad, lette salater eller skaldyr. Serveres ved 8-10°C.
Område og Producent

Detaljer

Clare Valley er meget smukt beliggende ca. 130 km. nord for storbyen Adelaide nogenlunde midt i South Australia. I Clare Valley dyrkes næsten alle Australiens kendte druesorter Shiraz, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc og Chardonnay, men langt den vigtigste druesort er Riesling. Clare Valley ligger i en højdelomme og vinstokkene vokser i 400 til 500 meters højde. Klimaet er tilnærmelsesvis kontinentalt med varme sommerdage og kølige nætter selv i højsommeren. Dette sikrer en ensartet og langsom modning af druerne og den færdige vin er rig på alkohol og frugt. De varme somre kræver vanding, hvilket desuden minimerer risikoen for svampesygdomme.