3,3 vivino

Crystal Bay - Riesling - Australien

68,95 kr
  • Køb 6 for 58.95 pr. fl. og spar 15%

 

'Rislende'

 

Sprød og saftig Riesling fra det smukke Clare Valley i Australien. Her sikrer solen druer med flot frugt og meget lækker intensitet.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeSouth Australia
FyldeFrisk, Fyldig, Halv Tør
DruerRiesling
God TilLyst Kød, Salat
År2015
Alkohol14 %
Vivino3,3
Beskrivelse

Druerne er høstet fra marker i Clare Valley. Efter høst bringes druerne hurtigt til vineriet, hvor de nænsomt presses, og gæringen foretages ved kontrolleret temperatur. Dette udvikler en ren og flot balanceret smag i den endelige vin.

I glasset
Riesling fra Clare Valley er i dag kendt for høj kvalitet over hele verden og Crystal Bay er en god eksponent for området. Vinen er strågul i glasset med en duft af lime, sprøde æbler og hvide blomster. Smagen er typisk Riesling med ren stil af citrus og lime. En sprød frisk frugtsyre giver harmoni i vinen.Drik Crystal Bay Riesling alene eller eventuelt med asiatisk mad, lette salater eller skaldyr.Serveres ved 8-10°C.
Område og Producent
Clare Valley er meget smukt beliggende ca. 130 km. nord for storbyen Adelaide nogenlunde midt i South Australia.I Clare Valley dyrkes næsten alle Australiens kendte druesorter Shiraz, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc og Chardonnay, men langt den vigtigste druesort er Riesling.Clare Valley ligger i en højdelomme og vinstokkene vokser i 400 til 500 meters højde. Klimaet er tilnærmelsesvis kontinentalt med varme sommerdage og kølige nætter selv i højsommeren. Dette sikrer en ensartet og langsom modning af druerne og den færdige vin er rig på alkohol og frugt. De varme somre kræver vanding, hvilket desuden minimerer risikoen for svampesygdomme.