Crystal Bay - Chardonnay - Australien

68,95 kr
  • Køb 6 for 300 og spar 28%

 


'Likeable mate'


 En Chardonnay fra et af Australiens bedste områder, forvent dybde og kompleksitet i glasset. Chardonnay er Australiens fornemmeste hvidvinsdrue og denne vin beviser hvorfor.

Læs mere
TypeHvidvin
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
FyldeFyldig, Tør
druerChardonnay
God TilFed Fisk, Lyst Kød, Salat
År2016
Alkohol14 %
Vivino3,6
Beskrivelse

Detaljer

Druerne er høstet ved optmal modenhed og gennemgået en lang gæring. Dette gøres for at trække god farve og intensitet ud af druerne. Efter endt gæring er vinen lagret for yderligere kompleksitet, inden den er blevet tappet.

I glasset

Detaljer

I glasset er vinen funklende klar med en livlig og frisk bouquet af citrus, frisk græs og lidt tropiske frugter. Smagen er fyldig og koncentreret. Man fornemmer solens inflydelse, som giver vinen stor fylde og blød balanceret eftersmag.En god ledsager til fiskeretter og salater med fjerkræ. Serveres ved 8 – 10 grader.
Område og Producent

Detaljer

Padthaway er beliggende i South Australia, på vejen fra Adelaide til Melbourne. Dette område er først blevet plantet til i 1960erne og med høj fokus på kvalitet. Dette har ført til,at nogle af Australiens bedste vine kommer fra denne kystnære region. Området er nabo til Coonawarra og i 1940 fandt man ud af, at Padthaways klima og jordbund minder meget om naboens. Derfor mindervinene her også meget om deres. Jordbunden er mest kendt for sit store indhold af limsten, der giver en god dræning i overfladen, og holder godt på de få vandressourcer i undergrunden. Der fremstills vine på mange forskellige druer i området, Shiraz er den foretrukne til rødvinene, og de bedste hvidvine fremstilles på Chardonnay.