Coste Venete, Ripasso - Veneto

118,00 kr
  • Køb 6 for 474 og spar 34%

 


'Ripasso Tak'



Aldrig har så mange vine hos danske supermarkeder haft navne, som ligner navnet og vinmetoden Ripasso. Vi tror nu kunderne godt kan gennemskue dette. Her er det rigtig Ripasso…

Læs mere
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Fylde Blød og Rund, Fyldig
God Til Bløde Oste, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
druer Corvina, Molinara, Rondinella
År 2014
Alkohol 13,5 %
Beskrivelse

Detaljer

Vinen gæres anden gang på resterne fra Amarone-produktionen, og får derved sin karakteristiske smag og duft.
Aldrig har denne type vin været mere populær end nu og det både herhjemme og i udlandet. Vinproducenterne har svært ved at levere Ripasso fra kernedistrikterne, men køber op i jorde, som er knap så velegnede til vinproduktion og fra disse jorde kommer der vine, som ikke har helt den originale karakter og intensitet.
Vi har ledt med lys og lygte for at finde en “rigtig” Ripasso og til en for Jer god pris.
Det er næsten umuligt at finde Ripasso til under 70,- kr. flasken og derfor pas på derude, hvis I finder disse vine til eks. 50,- kr. Indholdet og smagen kan være ok, men det er ikke en rigtig Ripasso værdig……..



 

 

I glasset

Detaljer

Druerne til Coste Venete er lokale, og høstes manuelt i slutningen af september. Hovedparten er Corvina med mindre mængder af Rondinella og Molinara. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten. Et veldrænet og meget velegnet voksested for Valpolicellas klassiske druesorter. Gæringen finder sted på rustfrie ståltanke ved 22-28ºC, hvor drueskindet ligger i mosten i ca. 10 dage. Herved trækkes mest mulig saft og kraft ud af drueskindet. Efterfølgende gennemgår vinen malolaktisk gæring på ståltank, hvor den også opbevares frem til januar måned. Herefter lægges den til andengæring sammen med skind og druekvas fra Amarone-produktionen i ca.5-7 dage. Denne proces tilfører vinen dens karakteristiske let bitre søde stil. Efter endt gæring lagres vinen i 18 måneder på egetræsfade. Coste Venete Ripasso er dyb intens rød i glasset med elegante violette aftegninger. Bouquet’en er varm af modne røde frugter samt krydderier. I munden er vinen fyldig, flot struktureret og insisterende med noter af jordbær, hindbær, let ristede varme krydderier og flot afrundede tanniner. Eftersmagen er lang og vedvarende, og vidner om en vin i fuldendt balance. Coste Venete Ripasso er en oplagt ledsager til rødt kød, gryderetter og et bredt udvalg af oste.
Område og Producent

Detaljer

Området Veneto ligger godt beskyttet af Alperne i det nordligste Italien, hvor Gardasøens milde klima skaber yderst gunstige betingelser for vinproduktion. Her laves nogle af Italiens mest berømte og værdsatte vine. Ripasso kommer af det italienske ord ripassare, som betyder at “passere igen”. Ripasso-metoden betyder, at den unge og frugtrige Valpolicella-vin gennemgår en andengæring på drueskallerne fra Amarone. Derved omdannes en ung vin, så den på naturlig vis får tilført farve, smag, fylde, karakter og alkohol. Populært sagt opnår man hermed en vin, der smagsmæssigt placerer sig mellem en almindelig Valpolicella og en Amarone, men som er mildere end en Amarone, hvilket også gør den mere alsidig i forhold til mad.