Amarone - Coste Venete - Valpolicella

170,00 kr
  • Køb 6 for 780 og spar 24%

 


'Den vi ka´ li'


Den billigste ægte Amarone vi har kunnet finde. Alt for meget Amarone du kan købe i dag kommer ikke fra det klassiske distrikt. Vær fornuftig og tænk dig om, når du ser en Amarone til bare 100 kr…..

Læs mere
cl 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Fylde Blød og Rund, Fyldig, Halv Tør
God Til Bløde Oste, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Vildt
druer Corvina, Molinara, Rondinella
År 2014
Alkohol 15 %
Vivino 3,7
Beskrivelse

Detaljer

Coste Venete er en klassisk Amarone fremstillet på tørrede druer fra Veneto regionen i det nordlige Italien. Saft, kraft, sødme og elegance pakket ind i en fløjlshandske. 

 

I glasset

Detaljer

Coste Venete er fremstillet efter de gældende regler for Amarone produktion. Der benyttes den italienske appassimento metode, hvor druerne høstes ved høj modenhed, og sidenhen dehydreres under kontrollerede betingelser inden presningen. Dette øger sukkerindholdet i mosten og resultatet er en kraftfuld vin med et sødt præg og høj smagskoncentration. Vinen lagrer på store egetræsfade i Coste Venete’s kældre inden aftapning på vingården. Dyb purpurrød med en duft der vælter op af glasset. Her er noter af brombær i kombination med læder og vanilje. Smagen er fyldig og intens. Præget af den modne sorte frugtkarakter og den lange bløde eftersmag. En herlig vin der vil være en god ledsager til kraftige kødretter og intense modne oste.
Område og Producent

Detaljer

Amarone er italiensk, og betyder ”den store bitre”. Vinen fremstilles ved, at druerne høstes top modne og lægges til tørre på stråmåtter på loftet. Her tørrer druerne og sukkerindholdet og smagskomponenterne koncentreres i mosten. Valpolicella er beliggende øst for Gardasøen. Landskabet er bakket med god soleksponering for vinstokkene. Druerne er lokale, og hovedparten er Corvina med mindre mængder af Rondinella og Molinara. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten. Et veldrænet og meget velegnet voksested for Valpolicella distriktets klassiske druesorter.