3,7 vivino

Amarone - Coste Venete - Valpolicella

170,00 kr
  • Køb 3 for 130 pr. fl. og spar 24%

 

'Den vi ka´ li'

Den billigste ægte Amarone vi har kunnet finde. Alt for meget Amarone du kan købe i dag kommer ikke fra det klassiske distrikt. Vær fornuftig og tænk dig om, når du ser en Amarone til bare 100 kr…..

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Vildt
DruerCorvina, Molinara, Rondinella
År2014
Alkohol15 %
Vivino3,7
Duft

Dyb purpurrød med en duft der vælter op af glasset. Her er noter af brombær i kombination med læder og vanilje.

Smag

Smagen er fyldig og intens. Præget af den modne sorte frugtkarakter

Eftersmag

lang blød eftersmag.

Beskrivelse

Coste Venete er en klassisk Amarone fremstillet på tørrede druer fra Veneto regionen i det nordlige Italien. Saft, kraft, sødme og elegance pakket ind i en fløjlshandske.
Coste Venete er fremstillet efter de gældende regler for Amarone produktion. Der benyttes den italienske appassimento metode, hvor druerne høstes ved høj modenhed, og sidenhen dehydreres under kontrollerede betingelser inden presningen. Dette øger sukkerindholdet i mosten og resultatet er en kraftfuld vin med et sødt præg og høj smagskoncentration. Vinen lagrer på store egetræsfade i Coste Venete’s kældre inden aftapning på vingården.


 

 

Område og Producent

Amarone er italiensk, og betyder ”den store bitre”. Vinen fremstilles ved, at druerne høstes top modne og lægges til tørre på stråmåtter på loftet. Her tørrer druerne og sukkerindholdet og smagskomponenterne koncentreres i mosten. Valpolicella er beliggende øst for Gardasøen. Landskabet er bakket med god soleksponering for vinstokkene. Druerne er lokale, og hovedparten er Corvina med mindre mængder af Rondinella og Molinara. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten. Et veldrænet og meget velegnet voksested for Valpolicella distriktets klassiske druesorter.