3,5 vivino

Coste Carezzi, Veneto, Parziale Appassimento

69,50 kr
  • Køb 6 for 56.5 pr. fl. og spar 19%

 

'The look alike'


På delvist tørrede druer, får vi denne intens fyldige rødvin. Den er ej Amarone, ej Ripasso eller Recioto. Den er sin helt egen……

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
God TilBløde Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
DruerCabernet Sauvignon, Merlot
År2015
Alkohol14 %
Vivino3,5
Beskrivelse

Coste Carezzi Rosso Veneto er indbegrebet af Italien! Duften, smagen og stemningen samlet i en lækker vin med masser af kraft og frugt.
Vinen er lidt Rasmus Modsat, da vinmageren har valgt franske druer til denne specielle vin. 

I glasset
Coste Carezzi er en lækker fyldig vin. Farven er dyb rød med elegante violette reflekser. Duften er rig og intens med bær og et strejf af chokolade. I munden opleves vinen fyldig og behageligt vedholdende med en vidunderlig let krydret eftersmag. En vin for den danske gane Coste Carezzi er et perfekt match til det klassiske italienske køkken men går også godt til en bøf eller et udvalg af oste som har lidt fylde og sødme. 
Område og Producent
Veneto-regionen ligger øst for Gardasøen, ned mod Verona. Denne region har gennem de seneste år leveret nogle af Italiens mest ombejlede rødvine. Her er et meget stabilt klima med mange solskinstimer i druernes modningsperiode, hvilket er med til at sikre meget modne druer og dermed vine med stor kompleksitet og højt alkoholindhold.Coste Carezzi er fremstillet på druerne Merlot (70%) og Cabernet Sauvignon (30%), der er høstet i hjertet af den norditalienske Venetoregion.  Den berømte region har en lang tradition indenfor vinproduktion og er særlig kendt for vine fremstillet på tørrede druer. •Coste Carezzi bærer betegnelsen Parziale Appassimento. Parziale Appassimento betyder, at en del af vinen er lavet på druer, der efter høsten har ligget i temperaturkontrollerede rum for delvist at tørre ud, og dette sker over en periode på flere måneder. Det betyder så også, at vinen kan holdes på en god pris og samtidig bevare sin autenticitet. Vinifikationsmetoden er også kendt fra højt værdsatte vine som Amarone og Ripasso, der begge stammer fra Valpolicella i Veneto, men her er det alle druerne der udtørrer til der er opnået en optimal balance mellem væske og sukker. I denne proces mister druerne omkring en tredjedel af deres naturlige vandindhold, og der opnås druer med en intens koncentration af smag, karakter og fylde.