Clos des Saveurs, Armagnac 1955

4.000,00 kr

'Champ of the world?'


Armagnac eller Cognac. Hvad skal jeg vælge og hvad er forskellen. Læs her og du bliver klogere, men fransk snakker de begge to

Læs mere
Type Armagnac
Land Fransk
År 1955
Beskrivelse

Detaljer

 

Gascogne og området i Frankrigs syd/vestlige hjørne er et gastronomisk paradis, som også er centrum for foie gras.
Som Armagnac, er Perigord og foie-gras produktionen domineret af mange små (familieejede) gårde. Syd/vest-området er Frankrigs MINDST befolkede, og mod vest findes Frankrigs største skovområde „Les Landes de Gascogne“.
Hvad er forskellen på Cognac og Armagnac? Begge er franske brandyer destilleret af hvidvin. Men hvor Cognac i stigende grad er storproduktion og globale kendte brands, er Armagnac båret af gascognsk tradition og håndværk.
Allerede i 1400-tallet – 250 år før Cognac – begyndte man at destillere vin i Gascogne. De første gange med stor sandsynlighed i parfumekar, som maurerne havde bragt med sig fra Østen.
Kendere er ikke i tvivl – Armagnac er ”den rigtige” franske brandy og i de dybe kældre i området kan man finde ældgamle fade destilleret for menneskealdre siden – et katalog over et Frankrig, der for længst er forsvundet.
Da vi ikke har disse sjældenheder på lager, kan de være udsolgte fra leverandør. Er de det, tilbagebetaler vi straks beløb

 Ved at klikke på nedenstående link, kan du læse noget mere om Armagnac og skulle du falde over produkter du ikke umiddelbart kan se her i web-shoppen, er du velkommen til at ringe eller maile os, da vi så vil forsøge at finde det du søger....Tak Armagnac Folder 2011

Område og Producent

Detaljer

I ærkegascognske Arblade-le-Haut har Eric Artiguelonge hjemme. Han har mere end 20 års erfaring som kældermester hos en af de største producenter i Armagnac, men i dag er familieforetagendet Clos des Saveurs hans førsteprioritet. Eric overvåger her et helt exceptionelt skatkammer af fade med ravfarvet Armagnac – nogle helt tilbage til 1875! Hans erklærede mission er at gøre disse gamle årgange tilgængelige (omend i diminutive partier) og han aftapper ikke en årgang medmindre den er minimum 20 år gammel! Da disse gamle sager naturligvis er klenodier i stærkt begrænset mængde, laver Eric heldigvis også tre formidable blends, der alle er absolut toneangivende for , hvordan rigtig armagnac skal smage.