Chianti Governo DOCG - Duca di Saragnano

99,00 kr
  • Køb 6 for 510 og spar 15%

 


'Hertugen'


En vinbonde har en god ven. Denne ven er Hertug Di Saragnano. Vinbonden spørger ham om han vil bære familienavnet til en ny kvalitetsserie af vine som kommer fra hele Italien. Her er en af dem. Fra Chianti og lavet efter en ældgammel metode kaldet Governo. Læs mere om den....

Læs mere
TypeRødvin
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Halv Tør
druerMerlot, Sangiovese
God TilBløde Oste, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2015
Alkohol13,5 %
Vivino3,5
Beskrivelse

Detaljer

Hvert år valfarter turister fra hele verden til Toscana. Den berømte og skattede region i Mellemitalien er begunstiget af både smukke landskaber, behageligt klima, lækker mad og skønne vine.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Årgang 2015
Luca Maroni - 93 point

I glasset

Detaljer

Vinen er produceret på den for Toscana vine nærmest uundgåelige Sangiovese-drue. Her i en blend med Merlot. Denne Chianti er produceret efter den traditionelle Governo all’uso Toscano metode, som er en over 700 år gammel toscansk teknik til at behandle vin. Metoden var i mange år gået lidt i glemmebogen, og først for nylig har vinbønder i Toscana genopdaget denne metode. I lighed med Ripasso-metoden, som kendes fra Venetos Amarone-vine, tørres druerne under Toscanas varme sol i et par uger. De tørrede druer giver en koncentreret juice, som tilfører kompleksitet og fylde til vinen. Governo-metoden er gunstig for Sangiovese-vinene, som ofte fremstår med en lidt karakteristisk frugtsyre. Governo-metoden fjerner en stor del af Sangiovese-druens syre og giver således en vin med power og lækker fylde.Chianti Governo DOCG, Duca di Saragnano har en dyb og klar rød farve i glasset med en kompleks og harmonisk bouquet. Vinen har tydelig duft af solbær og skovbær afsluttet af delikate aromaer af violer og lidt balsamico. Duftene går igen i smagen, som er blød og rund. Tanninerne er perfekte og afrundede.Serveres til pastaretter, steg eller vildt.Serveringstemperatur 18-20ºC.
Område og Producent

Detaljer

Toscana er én af Italiens mest innovative og dynamiske vinregioner, men sådan har det ikke altid været. I mange år var området mest kendt for bastflasker med mere eller mindre underlødig Chianti-vin. Her, i ét af Italiens smukkeste hjørner, på Monte Cetonas skråninger grundlagde familien Barbanera i 1938 deres familiefirma. Området Valdichiana ligger midt i Toscanas åndeløst smukke landskab. I dag fremstår Barbanera som en dynamisk, moderne virksomhed med eksport til det meste af verden. Oprindeligt koncentrerede familien sig om vine fra Toscana, men den stigende efterspørgsel efter vine fra Italiens øvrige regioner førte til en udvidelse af Barbaneras produktportefølje, som nu også omfatter vine fra andre italienske områder. Ikke ufortjent har Barbaneras vine de seneste år opnået adskillige udmærkelser og medaljer. Ét af de helt store resultater er Vecciano Toscana Rosso 2011, som af Luca Maroni blev kåret som "Best Red Wine of Italy" i hans guide "Annuario dei Migliori Vini Italiani 2014" (The 2014 yearbook of the best Italian wines).Serien Duca di Saragnano er navngivet efter Hertugen af Saragnano, som var flygtet fra araberne og havde slået sig ned i Midtitalien og her arvede titlen Hertug af Saragnano. Han blev en nær ven af familien Barbanera og som et symbol på deres venskab tillod han familien Barbanera at benytte navnet Duca Saragnano til en serie af vine. Når vi skåler i Duca di Saragnano vinen, udbringer vi derfor en skål for det tætte venskab imellem mennesker.