4,1 vivino
Sælges kun i butikken

Chateau Nadal Hainaut - "Terre de Quarante" - AOP Côtes du Roussillon - 6 LITERS IMPERIAL FLASKE

2.995,00 kr

 

"Le Terre"

Her langt nede i Frankrig. Ved foden af Pyrenæerne laver Chateau Nadal Hainaut sine fantastiske vine. Vine som har elegancen som det foretrukne og ikke mindst stræben efter at lade naturen råde. Respekten for den er i det absolutte højsæde. Denne rødvin er en blanding af Grenache noir og Syrah. Superblanding på disse kanter..

KunibutikJa
TypeRødvin
Indhold i CL600
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeRoussillon
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Kraftig, Tør
DruerGrenache noir, Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2018
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Fremkalder sorte frugter (solbær, blåbær) og krydderier, såsom peber, kanel og vanilje

tabs-icon2 Smag

Smagen er kraftig. Finesse og rundhed udfolder sig i munden på en lang, silkeagtig og frisk finish.

Beskrivelse

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Som ejer og winemaker Jean Marie Nadal siger: Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Denne "Premium" cuvée er en blanding lavet af et udvalg af vingårdens bedste Syrah- og Grenache Noir-vinstokke, der er modnet i franske egetønder i 12 måneder. Efter en streng udvælgelse udtages høsten og trædes derefter. Druerne vinificeres på en traditionel måde ved kontrolleret temperatur. Alkoholisk gæring finder sted i kar, og derefter lagres vinen på franske og tit også amerikanske egetønder i 12 måneder. Druesammensætningen er Syrah 70% - Grenache Noir 30%

OBS: Vinen er en 6 liters flaske (Imperial)

 Se vingårdens hjemmeside HER - Se dejlige videoer fra Slottet HER - HER og HER

Hvad anmelderne siger

Danmarks bedste vinblogger skriver om vinen:

Duftmæssigt snakker vi mørk og småsyrlig frugt, sorte oliven, lidt baconfedt samt oksefond. Der er sorte kirsebær, tranebær, morbær, virker mere frisk end forventet og bliver suppleret af lakrids, tør træ, læder, skovbund, en smule vanilje. I munden er vinen også langt mere frisk … frugten virker yngre og mere pågående. Det er kirsebær, tranebær og hindbær, lidt peber, oprejste og tørre tanniner, men vinen hænger smukt sammen, rund, saftig, smagfuld med en smule sødme.

Område og Producent

Jean Marie Nadal

“At være vindyrker er ...

lyt til vinstokken, jorden og vinden.

Følg den gren, der er plantet, indtil den første høst, derefter have den største respekt for jorden. Dyrke smukke druer og udvælge de bedste.

Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Hernede ved Perpignan, med udsigt til Pyrenæerne er der 2.500 solskinstimer i gennemsnit pr. år. Et tempereret klima, præget af milde og fugtige vintre og varme og tørre somre, præget af en kraftig vind: tramontana.

Familien Hainaut fødte og byggede sin vinkultur inden for murene i det cistercianske priori Sainte Eulalie , der stammer fra det 12. århundrede . Denne kultur blev ydmygt sammensat i en bøn, nemlig at med glæde og respekt at overføre den bedste frugt, som jorden og dens planter kunne bringe.

Et slot med sand, sten og ler, der indeholder drømme fra flere generationer vinbønder. Siden 1826 har fem generationer fulgt hinanden og udviklet gradvis historien om dette sted, beriget og langsomt overført viden om dets land, sten efter sten, høst efter høst.

I 1900 blev der fejret en ny vinstok til fejring af Unionen mellem Thérèse Hainaut og François Nadal : Carignan, nu hundrede år gammel ; og med det blev Château Nadal-Hainaut født.

Jean-Marie Nadal, vinproducent og ønolog af uddannelse, har helliget sig udelukkende sine vinstokke for at fremstille vine, der virkelig afspejler hans terroir .

I dag er det med sine  3 døtre,  Julie, Marie-Luce og Pauline, at han vinificerer og modner vinene fra Châteauet, som PDO, VDN og IGP vine under de strenge specifikationer fra AB Ecocert -  Agriculture- mærket. Organisk .

Familien har implementeret en miljøansvarlig tilgang for at bearbejde vinstokke og deres juice på en sund måde  og med den største respekt for jorden og de levende.

jean-marie-nadal

”Det er en dyrebar arv, der er overført til os, samt en familietradition . På trods af alt forhindrer det ikke os i at udføre flere eksperimenter for at udforske spørgsmålet. Vin uden sulfitter, naturvine etc...

Det gamle har fred med det moderne, så længe de begge bevæger sig mod livet " 

Vi arbejder nu med en nyeste generation af tanke i rustfrit stål, en koldtank og et tangentielt filter. Dette giver os fremragende temperaturstyring . Vi sætter pris på den friskhed, som en betonbeholder giver, og derfor har vi valgt at holde en del af vores betonbeholderkælder til modning af nogle af de røde . "

Vi udvikler sortvin og PDO'er i hvid, rød og rosé samt naturlige søde vine, der  fremhæver hver druesort og vores terroir .

Fra vin til flaske arbejder vi udelukkende inden for økologisk landbrug. Fra ankomsten af ​​druerne i kælderen til aftapning udføres hvert trin på boet og af os.