4,0 vivino

Chateau De Melin - Puligny Montrachet "La Corvée des Vignes" - 2021

495,00 kr

 

"Le Pul"

Siden den franske revolution har seks generationer af vinbønder efterfulgt hinanden på Ch. De Melin, som har postadresse i den berømte burgundiske vinlandsby Auxey-Duresses. Vi er enormt glade for, at Wineboutique har fået en aftale med Chateau'et om importen af deres vine til Danmark.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerChardonnay
God TilLyst Kød, Skaldyr
År2021
Alkohol13 %
Vivino4,0
11 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Meget fornem ædel aroma: marcipan, bregne, eksotiske frugter, rav, hvide blomster, let salt og mineralitet i denne årgang

tabs-icon2 Smag

 I munden er frugtsyren temmelig diskret og giver udtryk for en intens mellowness, en imponerende vedholdenhed og en god mineralitet.

Beskrivelse

I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.

Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.

Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.

Puligny-Montrachet er en betegnelse for Bourgognes Cote de Beaune-region, der ligger klemt mellem Chassagne-Montrachet og Meursault, og er kendt for at producere nogle af de bedste hvidvine på planeten. Der er fire Grand Crus inden for landsbyens grænser, og den fineste af disse, Le Montrachet, blev tilføjet til landsbyen Puligny i 1879, hvilket gav betegnelsen sit moderne navn med to tønder. Parceller med østlig eksponering, rene kalksten -lerjord og højder på omkring 225 meter kombineres for at give optimale vækstbetingelser for druer.

Chardonnay fra disse berømte vinmarker er typisk lyst guld med kompleks mineralsk smag af hasselnød, marcipan og grønt æble. Tiden udvikler disse vine til rige, smørrige, honningagtige vine, der viser utrolig dybde og raffinement. Topvinene i Puligny-Montrachet kan være iøjnefaldende dyre, men i de bedste år bringer de mange hårdføre Chardonnay-fans til tårer.

På Ch. De Melin håndteres høsten af de fornemme Chardonnay druer og gæring sker på franske egetræsfade, 33% nye fade. Ingen gærtilsætninge, ingen malolaktisk podning - Herefter modnes vin på fad i 12 måneder. - 2021 er en årgang for detaljerede og raffinerede Puligny'er. Generelt er de tyndt strukturerede og præcise. De trækker bestemt til deres mineralske side. MEGET LIDT VIN FRA DENNE ÅRGANG OG VI FIK KUN 12 FL:

Serveres ved 11 - 13 ° C Kræver sarte retter, såsom fjerkræ i sauce, stegte kalvekød med svampe, foie gras eller grillet hummer.

 Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER

Hvad anmelderne siger

--Guide Dussert-Gerber 2012
---Guide Dussert-Gerber 2010 — Le top Vignerons de l’Année

Område og Producent

12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.

 Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af ​​1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.

301080526

I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.

Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.

arnaud-et-helene-derats-sont-proprietaires-du-chateau-de-melin-depuis-decembre-1999-1436518924