4,0 vivino

Chateau Aydie, Madiran

175,00 kr

 

'på plads'

Medierne har tit beskrevet Familien Laplace’s Ch. Aydie for en super Bordeaux, bare til 1/4 del af prisen og ja de laver virkelig dejlig vin og her en på en drue vi ikke ser hver dag..….Tannat er en drue med rødvin, hvis oprindelse ligger i det baskiske land, på grænsen mellem Frankrig og Spanien . Her i skyggen af ​​Pyrenæerne er terrænet ujævnt og robust, så det er kun passende, at Tannat skal skabe vine, der er lige så dybe, mørke, tørre og rustikke.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeMadiran
FyldeMeget Kraftig, Tør
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost, Stærke Oste
DruerTannat
År2014
Alkohol14 %
Vivino4,0
Duft

Farven er mørk, nærmest sort, med en dyb rubinrød kant. Duften er domineret af modne kirsebær og solbær med krydrede, vanilleagtige nuancer.

Smag

Smagen er dyb og tæt, med et solidt tanin-bid og en lang bær og træ domineret eftersmag. Vinen kan lagre 10 til 15 år uden problemer.

Beskrivelse

Cru classé fra Gascogne?! Nej vel. Men det er tæt på! 149 indbyggere er der i den lille by Aydie, hvor familien Laplace laver vin på slottet Chateau d’Aydie med Pyrenæerne som imponerende bagtæppe.
Udover specialiteter som Foie gras og Armagnac leverer Gascogne altså også nogle af Frankrigs flotteste og mest autentiske vine fra Madiran AOC’en.
Madiran-vinene har altid stået i skyggen af de store vine fra Bordeaux, som de kan ligne smagsmæssigt, men i en tid, hvor de klassificerede vine fra Girondeflodens bredder pumpes op i pris, er Madiran måske det mest oplagte alternativ i vinverdenen. Og til en brøkdel af prisen!
Sikkert er det i hvert fald, at bordeauxkendere får et drømmende udtryk i øjnene, når de dufter til en klassisk Madirans noter af solbær, brombær, grafit, lakrids, kul og espresso. Og priserne er mere end konkurrencedygtige!

Se vingårdens hjemmeside HER 

Hvad anmelderne siger
Blandt top 5% af alle vine i regionen (N.V. Årgang)
Område og Producent

Familien Laplace er organiseret som en hel klan af vinfolk. Alle tre generationer i familien arbejder på slottet, og arbejder sammen for at sætte respekt om Madiran områdets vine. I dette arbejde har Pierre Laplace med købet af Chateau d’Aydie i regionen Garlin, fuldført ambitionerne om at lave topvine i Madiran. Bernard står for arbejdet i vinmarken, Jean-Luc for kælder arbejdet med blanding og lagring af cuveerne mens Francois står for ledelse, administration og salg.

Vinstokkenes alder er minimum 30 år, en enkelt parcel med ca. 200 Tannat druestokke er dog så gamle at familien Laplace betegner dem som næsten forstenede. Druerne håndplukkes. Chateau d’Aydie er Pierre Laplace topvin, og regnes år efter år som en af de bedste Madirans overhovedet. Vinen er udelukkende lavet på den kraftige tannat drue der plukkes let overmodne, for at frembringe mere modne og elegante tanniner. Efter en lang maceration i 20-30 dage kommer vinen på nye 400 ltr. fade 18 mdr., hvorefter vinen sammenstikkes og lagrer 6 mdr. yderligere på tank.