3,6 vivino

Ch. Beaulieu, Lalande de Pomerol-Bordeaux

165,00 kr

 

'Den der ler sidst'

I Pomerol distriktet er jorden lidt mere leret end andre steder i Bordeaux. Derfor bliver smagen lidt anderledes og meget svær at definere. Så prøv denne vin….

Indhold i CL75
TypeRødvin
LandFransk
OmrådeLalande de Pomerol
FyldeFyldig, Tør
God TilRødt Kød
DruerCabernet Sauvignon, Merlot
År2011
Alkohol13 %
Vivino3,6
Duft

Château Beaulieu er smuk intens rød i glasset. I duften fornemmes modne sorte bær

Smag

Smagen er vinen fyldig og charmerende, med solbær, sorte kirsebær og masser af intensitet.

Eftersmag

Eftersmagen er lang og vedvarende og støttes flot op af fint integrerede og elegante tanniner.

Beskrivelse

En klassisk Pomerol, der byder på masser af mørk frugt, flot balancerede tanniner og en dejlig vedvarende eftersmag.

Område og Producent

Château Beaulieu ligger i appellationen Lalande de Pomerol, der ligger på den højre bred af Dordogne floden ca. 50 kilometer fra Bordeaux. Château Beaulieu, høre til i kommunen Nèac og har været i samme families hænder siden i 1892. Generation efter generation har slottet genereret ekspertise og erfaring, der i dag kommer tydeligt til udtryk i slottets vine.

Daniel Larnaudie overtog slottet i 1976, og har formået at sikre en konstant udvikling af slottets vine der kombinerer tradition med ekspertise og moderne teknikker. Vinen: De 11 hektar marker, hvorfra druerne til denne vin stammer, er beliggende i det nord-østlige hjørne af kommunen Néac, bedre kendt som ”Bertineau”. Jorden er præget af ler og småsten og er beplantet med 20% Cabernet Sauvignon-druer og 80% Merlot-druer, hvilket også er forholdet i druesammensætningen i denne vin.

Stokkene på markerne har en gennemsnitsalder på 35 år og sikrer dermed druer af meget høj kvalitet. Efter høsten har druerne gennemgået en klassisk vinifikation, med gæring på rustfrie ståltanke. Gæringen er foretaget ved kontrollerede temperaturer over en periode på 3 uger. Herefter er vinen lagret i store betontanke i 20 måneder, inden den er tappet på flaske.