4,1 vivino

CELLIER DES PRINCES - CHÂTEAUNEUF-DU-PÂPE

Tilbuds Pris: 202,50 kr

Før Pris: 225,00 kr

  • Køb 6 for 199 pr. fl. og spar 2%

 

'Best buy 94 p'

Vi har fundet en dejlig kraftig Chateauneuf du Pape og samtidig til en god pris. Udover at du altid får god vin herfra, er vinene også suveræne til rustik mad. Til vores vinsmagning med vine jeg anbefalede til eksempelvis julemaden, blev denne vin taget rigtig godt imod.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeChateauneuf du Pape
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
DruerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Vildt
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
Duft

Vinen er smuk rubinrød i glasset med en kompleks og elegant bouquet af bær med krydrede toner af lavendel, timian og rosmarin.

Smag

I munden er vinen harmonisk med elegante og silkebløde tanniner.

Beskrivelse

Denne Châteauneuf-du-Pape er lavet på 90% Grenache, 5% Mourvèdre og 5% Syrah. Druerne høstes manuelt, når de topper modningsmæssigt.
Herefter transporteres de omgående til vineriet i små beholdere for at undgå oxydering samt tab af saft. Druerne behandles efter helt klassiske Châteauneuf-du-Pape-metoder.
Druerne afstilkes og udblødes i 4-5 uger, hvor mosten dagligt pumpes over. Vinen modner på cementtanke i 8-12 måneder inden aftapning på den traditionelle smukke Châteauneuf-du-Pape flaske, hvor distriktets segl er brændt ind i flasken. Der anvendes ikke egetræ ved modning, idet man ønsker at bevare det helt rene udtryk i Grenache-druen og fra områdets karakteristika.

Område og Producent

Området Châteauneuf-du-Pape er koncentreret omkring landsbyen af samme navn og er så unik, at der ikke findes mage andre steder. Området har i de senere år endelig fået den opmærksomhed, det fortjener. Jorden her ved Rhône flodens udmunding er sammensat af store rullesten og er meget fattig. Et perfekt sted til at dyrke vinstokke, der skal give et koncentreret udbytte. I dette distrikt er det tilladt at dyrke ikke mindre end 13 forskellige druesorter, hvilket skaber vine med stor kompleks smag. Hoveddruen er Grenache, som blandes med områdets mange andre druer. Produktionen er 98% rødvin og resten hvidvin.